ORDU (AA) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final ikinci maçında sahasında karşılaştığı Abdullah Gül Üniversitesi'ni 71-67 yenerek seriyi 1-1'e getiren Orduspor, yarı final umudunu son maça taşımanın mutluluğunu yaşıyor. 

Orduspor Başantrenörü Alper Durur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahalarında oynadıkları ikinci maçı taraftarlarının desteğiyle kazanmasını bildiklerini söyledi. 

İstedikleri oyunu sahaya yansıtabildiklerini ifade eden Durur, özellikle yabancı oyuncuların takıma verdiği katkıyla gülen taraf olmayı başardıklarını belirtti. 

Çeyrek finalde ilk maçı kaybettiklerini ancak ikinci maçı kazandıklarını vurgulayan Durur, "Şimdi önümüzde oynayacağımız üçüncü ve son maç var. Maç rakibimizin sahasında oynanacak. Bu maçı kazanırsak yarı finale adımızı yazdıran taraf olacağız" dedi. 

Yarın oynayacakları maçın zor geçeceğini kaydeden Durur, "En büyük problemimiz sahaya yorgun olarak çıkacağız. Onun dışında bir eksiğimiz yok. Rakip saha avantajını iyi değerlendirmek isteyecektir. Biz de bu fırsatı onlara vermemeye çalışacağız. İnşallah ikinci maçta sergilediğimiz oyunu sahaya yansıtarak hedefe ulaşacağız" diye konuştu. 

Turu geçmeleri durumda Orduspor olarak çok önemli bir başarıya imza atacaklarının altını çizen Durur, şöyle devam etti:

"Kariyerimin en iyi sezonlarından birisini geçiriyorum. Önce ligde kalmayı başardık ardından Avrupa'da oynamaya hak kazandık. Şimdi de play-off çeyrek finalinde üçüncü maçımızı oynuyoruz. Yarı finale çıkarak şampiyon adaylarından bir takımı eleyebilirsek bu Orduspor açısından çok büyük bir başarı olur."

Durur, Orduspor taraftarlarını yarın maçta salonda görmek istediklerini sözlerine ekledi.