Bartın’da 8 Mart Dünya kadınlar günü sebebiyle Belediye sosyal tesislerinde program düzenlendi.
Programa, Bartın Valisi Azizoğlu’nun eşi, Garnizon Komutanı eşi, Belediye Başkanı eşi, Cumhuriyet Başsavcısı eşi, Vali yardımcıları eşleri, Kaymakam eşleri, Jandarma Komutanı eşi , Emniyet Müdürü eşi, Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı, Bayan Çiftçiler, Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluşlarından bayan çalışanlar, Şehit ve Gazi Yakınları katıldı.
Kadınlar günü açılış konuşmasını yapan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun eşi Nilgün Azizoğlu,"Sevgili Bartınlılar, kıymetli anneler, saygı değer hanımefendiler. Bugün Dünya Kadınlar günü. Bu vesileyle siz değerli Bartınlı hanımefendiler, eli öpülesi vefakar ve cefakar annelerle bir arada olmanın mutluluğu ile davetimize icabet edip geldiğiniz için en içten şükranlarımı ve sevgilerimi ifade etmek istiyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Kıymetli Bartınlı kardeşlerim, bizler evladız, eşiz, anneyiz, dört elle korumak ve kollamak zorunda olduğumuz yuvamızın bekçileriyiz.Toplumun iki asli unsurundan bir tanesi kadınlardır. Bu sebeple kadın ve erkek arasında insan olmaları sebebiyle bir fark yoktur. Hak ve sorumluluklar açısından eşittirler. Öyle zamanlar vardır ki kadınlar hem anne, hem de baba görevini yerine getirerek evlatlarını hayatın zorluk ve meşakkatlerine karşı koruma görevini yerine getirmek durumunda kalırlar" dedi.
Konuşmalarında ailenin toplumun çekirdeği olduğunu vurgulayan Azizoğlu," Yuvalarımız ne kadar sağlam temeller üzerine oturursa, toplumumuzda o kadar sağlıklı ve huzurlu olur. Yaratılanı yaratandan ötürü seven bir inancın mensuplarıyız. Birbirimizi kırmadan, incitmeden karşılıklı anlayış ve güvenle, sorumluluklarımızın farkında olarak yaşamalıyız. Sağlıklı bir aile sağlam bir devletin temelidir.Bizi biz yapan medeniyet değerlerimize yeniden dört elle sarılarak, bölgemizde ve dünyada örnek bir toplumun, örnek bir medeniyetin tekrar neşvünema bulmasını sağlayabiliriz.
Sevgili Bartınlılar, bugün Dünya Kadınlar Günü, her gününüz kadınlarımızın aydınlık yüzü gibi aydınlık, huzur ve mutluluk dolu olsun. Hepinizi bu günde en derin sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum“ şeklinde konuştu.