Tavşanlı Ticaret Lisesi’ne 3 yene bölümün daha açılacağı bildirildi.Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı gelişme çerçevesinde Ticaret Lisesi İnfaz Koruma Memurluğu, Zabit Katipliği ve Tapu Kadastro alanlarında öğrencilerine eğitim verecek.
Tavşanlı Ticaret Meslek Lisesi 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında yeni bölümler açmaya hazırlanıyor. Adalet alanında İnfaz Koruma Memurluğu ve Zabit Katipliği bölümleri ile Tapu Kadastro Memurluğu yeni dönemde öğrencilerin tercih yapabilecekleri alanlar olacak. Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, bu konu hakkında bilgiler vererek Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin çıktığını bildirdi. Kavuncu, “Tavşanlı ilçemiz de eğitim alanında yapılan yeni yatırımların yanı sıra mevcut olan okullarımızın gelişimi için de önemli adımlar atıyoruz. Tavşanlı Arslanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde (Ticaret Lisesi) halen bilişim teknolojileri, muhasebe ve finansman ve büro yönetimi alanlarında eğitim veriliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve okul idarecilerimizle yaptığımız toplantılarda ihtiyaç duyulan yeni bölümler belirlendi ve açılma izni alınması için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuru yapıldı. Yaptığımız görüşmeler sonucunda 2015-2016 eğitim-öğretim yılından itibaren Adalet Alanı altında; infaz koruma memurluğu ve zabit katipliği memurluğu, Tapu ve Kadastro alanı altında ise; tapu ve kadastro memurluğu dallarının açılması kabul edildi. Tavşanlı açık ve kapalı cezaevi yapımının tamamlanması ile öğrencilerimiz eğitim hayatlarında teorik ve pratik bilgileri aynı anda edinebilme fırsatını elde edecekler. Okulumuza yeni bölümleri kazandırma konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Kırkaş ve Okul Müdürümüz Halil Muslu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.
Bu arada Ortaokullarda mezun olacak öğrencilere sınıf öğretmenleri bu bölümleri anlatarak gerekli bilgilerin Ticaret Lisesi’nden alınabileceğini duyuracak. Haziran ayında okulların tatile girmesinin ardından da okul yönetimi öğrenci velilerine kapılarını açarak yeni bölümlerin eğitim sistemini ve mezuniyet durumunda sağlayacağı avantajları anlatacak.