Bolu’da Hayırsever İşadamı İzzet Baysal’ın vefatından sonra kurulan İzzet Baysal Vakfı’nın Başkanı Ahmet Baysal ve Eşi Solmaz Baysal, tüm servetini vakfa bağışlayarak Darüşşafaka’ya ait huzurevine yerleşti. Ahmet Baysal, “Biz lüks hayata alışık değiliz. Amcadan ve babamdan böyle gördük. Sosyetik hayatı sevmiyoruz” dedi.
Bolu’ya eğitim ve sağlık alanında 135 eser kazandıran İzzet Baysal Vakfı’nın Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal çifti 56 yıldan bu yana birlikte mutlu bir yaşam sürüyor. 1951 yılında Türkiye’nin ilk özel teşebbüsü olan İzzet Baysal Döküm Fabrikası’nı hayata geçiren hayırsever İşadamı İzzet Baysal’ın yeğeni olan Ahmet Baysal ve eşi mütevazi bir hayatı tercih ediyor. Baysal çifti, tüm servetini vakfa bağışlarken, Darüşşafaka’ya ait huzurevinde hayatlarını devam ettiriyor.
İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, “Biz rahmetli amcam İzzet Baysal’ın bıraktığı vakfı emin ellerde idare ediyoruz. Baysal ailesinden sonra Bolu halkına emanet ettiği o varlık şu anda aşağı yukarı 400 Milyon TL civarında bir varlığa kavuştu. Senede getirisi 6-7 milyon geliri var. Her sene sağlık ve eğitim tesisleri yapılmaya devam ediliyor. Mesela bu sene 3 tane eğitim kurumu daha hizmete açılacak 1 tanesinin temeli açılacak. Şunu söylemek istiyorum, bu öyle bir vakıf ki, hiç bağış beklemeden İzzet Baysal’ın bıraktığı varlıkla ve bu varlığı yönetecek olan, dürüst ahlaklı ve bilhassa emanete ihaneti günah sayan Bolulular tarafından inşallah yüzyıllar boyu Türkiye Cumhuriyeti mevcut kaldıkça bu hayırlar devam edecek” dedi.
“SOSYETİK HAYATI SEVMİYORUZ”
Lüks yaşamı sevmediklerini ifade eden Ahmet Baysal, “Siz buraya yerleşeceğinize istediğiniz lüks yerlerde yaşarsınız, oralarda yaşasaydınız’ diyorlar. Bizim de ona içimiz el vermiyor. Alışık değiliz, amcam ve babamdan öyle gördük biz. Sosyetik hayatı sevmiyoruz. Galatasaray Üniversitesi’nin bana yılın ‘Kültür adamı’ ödülü verdiği salona girdiğimde karşımızda öyle bir sosyete gördük ki, hepsini tanıyoruz, ama hiç biri bizi tanımıyor. Biz öyle bir hayatta yaşamış kimseler değiliz. Ama işte o gün tanıdılar. Nasıl gizli kalmış kişiler olduğunu o gün gördüler” şeklinde konuştu.
“BİZ LÜKS HAYATTAN BİR ŞEY ANLAMIYORUZ”
Ahmet Baysal’ın 56 yıllık eşi Solmaz Baysal ise, “Biz orada çok mutluyuz. Darüşşafaka’da çok mutluyuz. Biz lüks ve sosyete hayattan bir şey anlamıyoruz. Bizim yaşamımız daha anlamlı. 56 senelik evliyiz. Ve hakikaten bize göre bir yaşam, orada çok mutluyuz. Öbür tarafta onların arasına girmek bizi sarmıyor” dedi.