Ülkelerindeki terör örgütü IŞİD’in Irak Şam İslam Devleti zulmünden kaçarak Manisa’ya sığınan Suriyeli ailelere, Manisalı vatandaşlar yardım eli uzattı.
Manisa Şehzadeler İlçesi Turgut Özal Mahallesine çadır kuran 8 Suriyeli aile, Manisa Çöplüğü diye bilinen bölgenin altında yaşam mücadelesi veriyor. Suriye’deki savaşın ardından Türkiye’nin sığınmak için kapılarını açtığı mülteci aileler, derme çatma çadırlarda çocuklarına bakmak için şimdi de soğuk havalar ile mücadele ediyor. Elektrik ve suyun olmadığı çadırlarda, etraftan buldukları çalı çırpıyı yakarak ısınmaya çalışan ailelere, başta mahalleli vatandaşlar olmak üzere Manisa’nın her yerinden yardım seli aktı. Suriyeli vatandaşlar yapılan yardımların karşılığını mutlu olduklarını dile getirdi. Mültecilerin, yaşları 2 ile 13 yaş arasında değişen çocuklarının çorapsız gezmeleri yürekleri dağlarken, mülteciler tek sıkıntılarının barınma ihtiyacı olduklarını söyledi.
Türkçe konuşmasını bilmeyen Suriyeli vatandaş Abdulaziz Keleş’in konuşmasını tercüme eden Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi, “Savaş şuanda özellikle Türkiye’de bizleri de çok etkiliyor. Çünkü sonuçta bunlarda insan. Buralara gelmişler kapılarımızı açmışız ama zorluklar içerisinde yaşadıklarını hep beraber görüyoruz. Barakalarda naylon çadırlarda şu havada da gerçekten görüyoruz bu insanların bu şartlarda yaşaması çok zordur. Belki barınak evleri olmadığı için en azından Kızılay’dan bizim taleplerimiz var. Bu insanlara çadır versinler. Bu insanlar bu kışı atlatsınlar en azından. Şurada belki bir iki ay kalıp gidecekler. Gitmeyi düşünüyorlar daha doğrusu çünkü çalışmak zorundalar. Üzülüyoruz. Fakat elimizden çok fazla bir şey de gelmiyor. Çocukların ayağında ayakkabı yok. Üstlerine giyecekleri elbiseleri yok. Herkes bu insanlar için bir şeyler yapabilir. Ülkelerine dönmek istiyorlar. Ülkelerini özlemişler. Yetkililere teşekkür ediyorlar” dedi.