Manisa’nın Soma’da ilçesinde geçtiğimiz yıl meydana gelen maden faciasının ardından Somalı gençlerin acılarını paylaşmak, bir nebze olsun unutturmak ve ilçenin adını sportif faaliyetlerle güzel bir şekilde duyurmak amacıyla Somaspor’un Başkanlığını devralan Beşiktaş’ın eski yöneticisi Sinan Vardar, Somaspor Kulübü yararına çekiliş düzenliyor.
Milli Piyango İdaresi onaylı 15 otomobil ödüllü çekilişin ilçenin kurtuluş tarihi olan 13 Eylül’de düzenleneceğini kaydeden iş adamı Sinan Vardar, bastırılan 500 bin biletin 10’ar TL’den satılacağını ifade etti.
İLÇENİN KURTULUŞ GÜNÜNDE VERECEK
Elde edilecek gelirin Somaspor’un sosyal sorumluluk projelerine aktarılacağını vurgulayan Vardar, "Somaspor Kulübü’ne başkan oldum. Şahsım ve yönetici arkadaşlarımla çeşitli sosyal sorumluluk projeleri üretip, elimizden geleni yapmaya çalıştık. 110 bin nüfuslu ilçede olağanüstü futbol sevgisi var. Bu sevgi ile takımız Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmesine rağmen, her hafta binlerce kişilik taraftar desteği ile maçlara çıktı. Stadımızı büyüttük. Rehabilitasyon merkezi ve çocuk kreşleri için arazi temininde bulunduk. Yerel yönetimlerin ve mülki amirlerimizin desteği ile ciddi bir yol aldığımıza inanıyorum. 40 yıllık spor ve yöneticilik geçmişimle bu acılı ilçemize Vardar Ailesi olarak maddi manevi elimden gelen maksimum desteği verdim, vermeye de devam edeceğim. Birlikten kuvvet doğar mantığı ile desteğimizi daha da büyütebilmek düşüncesiyle Milli Piyango İdaresi’nin izniyle 15 adet Hyundai otomobil verilecek bir piyango organizasyonu yaptık. Soma’nın kurtuluş günü olan 13 Eylül’de yapılacak çekilişle 15 otomobil sahibini bulacak. Bilet fiyatları 10 Türk Lirası olacak. Bu organizasyondan elde edilecek gelirin tamamen Somaspor sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak. Türkiye genelinde yapılacak çekiliş için de 500 bin bilet bastırdık." ifadelerini kullandı.