Bölgesel Amatör Küme’de (BAL) mücadele eden Cumhuriyet Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü takım hakkındaki ortaya atılan iddialara yanıt vererek takımın ligde çekildiğini duyurdu.
Cumhuriyet Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü yönetiminden yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü futbol takımımız 2013-2014 Sivas Amatör Lig şampiyonu olarak baraj müsabakasında rakibini yenmiş ve 2014-2015 sezonunda şehrimizi temsilen Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig’ine katılmaya hak kazanmıştır. Takımımız BAL liginde 6. grupta yer alarak sezona başlamıştır. Cumhuriyet Üniversitesi Spor Kulübü olarak bir eğitim kurumu olan üniversitemize yakışır şekilde sporun; fair play çerçevesinde centilmenlik, kardeşlik, barış ve rakibe saygı olduğunu bilerek bu felsefe ile yola çıkan ve aynı zamanda amatör bir ruh ile şehrimizi temsil etmenin sorumluluğu ve bilinci ile sporculara her türlü imkanı sağlamış ve müsabakalara bu bilinç ile çıkılması konusunda üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmiştir.”denildi.
Açıklamada sezonun ilk yarısının son maçında futbolcuların spor ahlakına yakışmayan bir tavır sergilendiği belirtilerek şunlar kaydedildi.
“Sezonun ilk yarısının son müsabakası öncesinde kulübümüz futbol takımı oyuncuları spor ruhuna ve ahlakına uymayan ve hiç bir zaman tasvip etmediğimiz bir tavırla 15 günlük alacaklarını bahane ederek organize bir şekilde müsabakaya çıkmama kararını aldıklarını ve protesto ettiklerini bildirmişlerdir. Bu olumsuz duruma rağmen şartlar zorlanarak çoğu kadroya girmeyen sporculardan 11 kişi tamamlanmış ve müsabakaya çıkılmıştır. Müsabaka oynandığı esnada da oyuncular yine organize bir şekilde çeşitli sakatlık bahaneleri ile takımı noksan bırakarak müsabakanın süresi içerisinde tamamlanamadan hakem tarafından tatil edilmesini sağlamışlardır. Kulübümüz ilkelerine uymayan ve hiçbir şekilde kabul edilmeyen bu tavırlar ile eğitim yuvası olan üniversitemiz kurumsal kimliği zarar gördüğü gibi özelde kulübümüz ve ilimize, genelde ise Türk sporuna ve sporcusuna yakışmayan hareketler sergileyen bu kişilerle yola devam etmemizin mümkün olmaması sebebiyle futbol takımının Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig’den çekilmesine karar verilmiştir.”