Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencileri 3. İstanbul Uluslararası Akıllı Şebekeler Kongresi’nde Mühendislik Fakültesi öğrencileri Oğuzhan Oktay Büyük ile Yusuf Korkmaz En İyi Lisans Öğrencisi Bildirileri kategorisinde birincilik ödülüne, Yusufhan Çeknaz ise üçüncülük ödülüne layık görüldüler.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı himayesinde düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongresi’nde (ICSG 2015) En İyi Lisans Öğrencisi Bildirileri kategorisinde Birincilik Ödülünü Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Oğuzhan Oktay Büyük ve Yusuf Korkmaz’ın ortak hazırladıkları A Mobile Application to Manage Electricity Consumption isimli bildiri, Üçüncülük Ödülünü Yusufhan Çeknaz’ ın bildirisi kazandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Adına Enerji Genel Müdürü Dr. Zafer Demircan öğrencilere birincilik sertifikasını, IEEE PES Türkiye Başkanı ve İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Öğr. Üye. Prof. Dr. Ömer Usta para ödülünü takdim etti. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yusufhan Çeknaz 3.’lük sertifikasını, Kongre Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Bülent Oral’dan, ödülünü Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’dan aldı.
Çeşitli üniversitelerden akademisyen ve öğrencilerin değerlendirilen bildirileri “en iyi genç araştırmacı bildiri ödülü, en iyi lisansüstü öğrencisi bildiri ödülü,en iyi lisans öğrencisi bildiri ödülü” olmak üzere üç kategoride ödüllendirildi.