Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, Hisarcık ilçesinde yaptığı açıklamada, Milletvekili Alim Işık ın yapmış olduğu açıklamalarından camia olarak son derece rahatsız olduklarını söyledi.
Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, Hisarcık ilçesinde imamlarla birlikte yaptığı basın açıklamasında MHP Milletvekili Alim Işık’ın dün yaptığı açıklamasında, “Hisarcık ilçesinde seçim bürosu açılışında dua etmesi için Hisarcık’taki 5 din görevlisine teklif bulunduklarını, ancak iktidardan korktukları için imamların kabul etmediği.” şeklinde aslı astarı olmayan iddialarda bulunduğunu belirterek, “Bir defa Hisarcık’ta hiçbir din görevlisi arkadaşımıza seçim bürosu açılışında dua etmesi için teklif yapılmamıştır. Herkesçe bilinmektedir ki bu zamana kadar Hisarcık’taki cami imamları hiçbir siyasi partinin açılış, tören ve hatta gıyabi cenaze namazı dahil hiçbir programa katılmamışlardır. Buna rağmen açılışta dua yapacak imamlar gelmedi diyerek bütün bir camiaya ağır hakaretler yapan Alim Işık ı yaptığı hakaretten dolayı kınıyoruz.” dedi.
Kocaçoban açıklamasında,”Görevi başındaki bir imam ne AK Parti’nin imamıdır, ne MHP’nin, ne CHP’nin, bütün imamlarımız millete hizmet için görevi başındadır. Hisarcık müftülüğüne bağlı fiili olarak görev yapan hiçbir imamdan böyle bir talepte bulunmadıkları halde tüm imamları AK Parti’nin imamı ve korkak olarak itham eden, “Allah aldığınız paraları huzur içerisinde yedirmesin, AK Parti’den mi korkuyorsunuz, Allah’tan mı?” gibi son derece ağır ithamlarla bütün imamlarımızı rencide eden sözlerinden dolayı Işık’ı derhal bütün imamlardan özür dilemeye davet ediyoruz.
Her insan gibi imamlarında seçim sandığında tercih hakkı vardır. Ama bu tercih bizleri millete hizmet etmekten, görevimizi yapmaktan asla alıkoymadı koyamaz da. Çünkü biz müminler kardeştir düsturunun, İslam’ın rahmet ve barış mesajlarının taşıyıcılarıyız. Burada her hangi bir partiyi, kişiyi savunmak, ya da yermek için bu ifadeleri kullanmıyorum ama iftiralarla yalanlarla, bu millete hizmet etmeye çalışan vefakar, cefakar imam kardeşlerime dil uzatılmasına da izin vermeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. Bizim görevimiz partiler üssüdür, bizim değerlerimiz siyasi görüşlerden çok daha değerlidir. Biz insanı önceleyen bir anlayışın mensuplarıyız. Şehitlik yüce bir değerdir bu kimsenin tekelinde de değildir. Allah kime nasip etmişse o rütbeye onlar ulaşır. Vatan görevinde ve vatan savunmasında kimsenin siyasi kimliğine bakılmaz.
Milletvekili Alim Işık ın yapmış olduğu açıklamadan dolayı camia olarak son derece rahatsız olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyorum. Bu konudaki açıklama ve sözlerin değerlendirilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” ifadelerini kullandı. (MA-EFE)