Kamil ATALAY/ MANAVGAT,(Antalya),() - TÜRKİYE Futbol Antrenörleri Derneği’nin (TÜFAD) 50’nci yıl etkinlikleri kapsamında Antalya'nın Manavgat İlçesi’nde düzenlediği Olgunlar Turnuvası başladı.
TÜFAD Olgunlar Turnuvası dolayısıyla Manavgat’taki Sueno Otel’de, Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Şube Başkanları toplantısı düzenlendi. Burada konuşan TÜFAD Genel Sekreteri Aladdin Naganlu, "50’nci yıl etkinliklerimiz kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Geçen günlerde 500 minik futbolcuyla bir etkinlik yaptık. Onların hepsi sizin seçtiğiniz çocuklar. Bugün de burada Olgunlar Turnuvası gerçekleştireceğiz” dedi.
Turnuva Komitesi Başkanı Bülent Fil de turnuvaya 24 ekibin katılacağını ve 4’er takımdan 6 grupta mücadele edeceklerini anlatırken, katılımcılara turnuva hakkında bilgi verdi.
ŞÖHRETLER SAHAYA ÇIKACAK
Toplantı sonunda gazetecilere açıklama yapan TÜFAD Başkanı İsmail Dilber, amaçlarının Türk antrenörlerinin birbiriyle iletişim halinde olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Turnuva kapsamında bu yıl Şöhretler Karması maçının yapılacağını kaydeden Dilber, “9 Nisan'da TÜFAD Şöhretler Karması maçımız olacak. Ali Gültiken, Ergün Penbe, Mehmet Polat, Kemal Aslan gibi eski futbolcularımız var" diye konuştu.
FİKİR YÜRÜTÜRKEN ZORLANIYORUZ
Fenerbahçe futbol takımına yönelik saldırıyı da değerlendiren TÜFAD Başkanı Dilber, saldırının Türk sporuna yapıldığını ve şiddetle kınadıklarını vurguladı. Bundan sonra böyle olayların olmaması için gereken her türlü tedbirin alınması gerektiğine dikkati çeken Dilber, şöyle dedi: "Bu olayı inan 80 milyon kınıyor. Herkes bu olayın karşısında. Böylesi bir olay beklenmiyordu, şok bir olaydı. Şok bir olay karşısında fikir yürütürken zorlanıyoruz. Maçlar 1 hafta erteleniyor, tabi bu yeterli mi değil mi bilemiyoruz. Bununla ilgili Futbol Federasyonu ve diğer paydaşları bir araya gelip çözüm üretmesi gerekiyor."
Toplantının ardından Olgunlar Turnuvası’nda mücadeleler başladı.

FOTOĞRAFLI