Kütahya’nın Pazarlar İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zafer’inin 100. Yılı dolayısıyla İlçe Müftülüğü tarafından Çanakkale savaşında askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ile ekmek de ikram edildi.
Pazarlar İlçesinde 18 Mart Çanakkale Zafer’inin 100. Yılı dolayısı ile Merkez Büyük camisinde sabah namazının ardından Şehitlerin ruhu için Kuran’ı Kerim okudu, tekbirler, tehliller, salat-ü selamlar getirilerek, kasideler ve hatimlerin duası yapılarak ruhları şad edildi.
Sabah namazından sonra cemaate Çanakkale savaşında askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ile ekmek de ikram edildi.
Bu konuda açıklama yapan İlçe Müftüsü Mustafa Türköz, "Aziz Türk milletinin asil evlatları, 100 yıl önce 7’den 70’e gözünü kırpmadan canını, kanını, malını feda ederek Türk milletinin kurtuluş ışığı olan ve tarihi yeniden yazan Çanakkale şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onların zor koşullarda zor bulabildiği üzüm hoşafı ile buğday çorbasını tüketerek, aynı duyguları yaşamak ve yaşatmak istedik" dedi.
İlçe Müftülüğünün hazırlamış olduğu 18 Mart Çanakkale Zafer’inin 100. Yılı programına katılanlar ise, "Atalarımızın ne denli zor koşullar altında mücadele ettiğini, tükettiğimiz menüden de anlıyoruz" diye konuştu.(MB-EFE)