Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nün bulunduğu Haliç’te, bu yıl 12’incisi düzenlenen ’Kadir Has Üniversitesi Kürek Yarışları’nda, Kadir Has Üniversitesi birinci oldu.
6 kulvarlı bin metrelik parkurlu yarışta Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı, Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Kürek Takımı, Koç Üniversitesi Kürek Takımı ile birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü, Şişecam Çayırova ve Türk Balıkadamlar takımları mücadele etti.
Balat Parkı’nın ön paralelinde bulunan noktadan başlayarak, Kadir Has Üniversitesi önünde biten yarış parkurunda Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı, Üniversiteli Erkekler 8 Tek Dümencili kategorisinde Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi takımlarını geride bırakarak birinci oldu.
İŞSEVEN: “KÜREK SPORUNA KATKI SAĞLIYOR”
Bu sporun yaygınlaşması ve yaşaması için önemli katkılar sağladığını belirten Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, “Her sene Kadir Has Üniversitesi’nin düzenlediği kürek yarışları, bu sporun yaygınlaşması ve yaşanması için Türkiye Kürek Federasyonu’na çok büyük katkı sağlıyor. Böyle bir yarışmanın bizi her konuda desteklemesi, onurlandırıyor. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Hava şartları iyi olsaydı, daha iyi neticeler çıkabilirdi. Kusursuz bir organizasyon oldu. Dünyada Oxford ve Cambridge bu işin lokomotifi. Her sene bu yarışları devam ettiriyorlar. Biz de yarışmalarda üniversiteleri içine alacak şekilde bazı değişiklikler yaptık. Önümüzdeki yıllarda üniversitelerde kürek katılımı açısından yoğunluk olacak” dedi.
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA DA HEDEF BİRİNCİLİK
Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı’ndan Mehmet Gökhun Karagöz, bu başarı için çok çalıştıklarını belirterek, "Sabah suya iniyorduk, akşam kara antrenmanları yapıyorduk. Sonuçta birinci olduk. Kürek sporu durgun su sporudur, bugün su kötüydü ama biz kötü sularda da antrenman yaptığımız için bu suya alışkındık” diye konuştu.
Müsabakalara nasıl hazırlandıklarını anlatan Funda Çömlekçioğlu, “Gayet disiplinli bir şekilde ve aksatmadan çalıştık. Yorucu ama bir şekilde bunun üstesinden geliyoruz” dedi.
Bir sonraki hedefleri hakkında bilgi veren Yasin Sevinç ise, “Birkaç gün sonra Türkiye şampiyonasının ikinci etabı var. Orada da birincilik ipini göğüsleyerek Türkiye şampiyonası finallerine rahat bir şekilde girmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
AYDIN: "SPORA YATIRIMIMIZI ARTIRIYORUZ"
Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise yaptığı açıklamada, “Öncelikli hedefimiz kürek sporunu kitlesel, izleyicisi bol bir spor dalı haline getirmek. İkinci hedefimiz ise Haliç’i su sporlarında uluslararası bir mekana dönüştürmek" dedi.
ÖDÜL TÖRENİ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
Yarışın birincisi Kadir Has Üniversitesi’ne kupayı Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven takdim etti.
Takımların tüm kategorilerde aldıkları derecelere göre yapılan puanlamada üniversiteler kategorisinde birincilik kupasını Kadir Has Üniversitesi kazandı. Aynı kategoride Koç Üniversitesi ikinci, İstanbul Ticaret Üniversitesi ise üçüncü oldu. Kulüpler sıralamasında ise ’Genç Erkekler Çift’ kategorisinde Şişecam Çayırova birinci, Türk Balıkadamlar ikinci, Fenerbahçe ise üçüncü sırada yer aldı. Kulüpler yarışında ’Genç Erkekler 8 Çift’te ise Şişecam Çayırova birinci, Fenerbahçe ikinci oldu. Kulüplerin tüm yarışlarında 39 puan toplayan Fenerbahçe Kürek Takımı kulüpler arasında günün birincisi oldu.