Türk kültürünün en önemli unsurlarından birisi olan, esnaflar arasında birlik ve beraberliğin yanı sıra, dayanışmayı ön plana alan Ahilik Haftası kutlamaları başladı. Ahilik Haftası kutlamaları için Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Osman Ölmez v e Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi Bayram Akça Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Ahilik Haftası etkinlikleri nedeniyle kendisini ziyaret eden heyete teşekkür eden Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ahilik geleneğinin Muğla’da devem ettirilmesinin çok önemli bir unsur olduğunu söyledi. Vali Güvençer, “Ahi’lik bir Türk esnaf kuruluşudur. Ahi’lik temeli yardımlaşmaya dayanan esnaf teşkilatıdır. Milli birlik ve beraberliğe, karşılıklı saygı ve sevgiyi sosyal dayanışma ve yardımı temel ilke sayan, el birliği ve kardeşlik havası içinde din ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlı, köklü, sağlam, düzenli ve milli bir toplum kurmayı amaç bilen bir kuruluş olması nedeniyle kültürümüzde önemli bir yeri vardır” dedi.

Ahilik Haftası kutlama etkinliklerini bu yıl Esnaf Odaları Birliği’nin üstlendiğini belirten Oda Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Ahilik kültürünü yaşatmak için bu yıl 6’ıncısını düzenlediğimiz etkinliği göstermelik değil, aslına uygun düzenlemek isterdik. Ama bunu hala başaramadık. Muğla’da geleneğin yaşatılmasına katkı sağlayacak bir Ahi Ocağı açmak istedik. Bunun için eski ve tarihi bir Muğla evi girişimimiz oldu. 250 bin TL’ye anlaştığımız bir sırada bu rakam birden 500 bin TL’ye çıkınca bunu da başaramadık. İnşallah tarihi bir Muğla Evi’ni satın alarak Ahi Ocağını açıp bu geleneği içinde yaşayarak yaşatılmasına katkı vereceğiz” dedi.