Eskişehir Sanayi Odası’nı (ESO) ziyaret eden Odunpazarı Belediyesi Başkanı Av. Kazım Kurt, belediyenin girişimleri ile düzenlenecek 3. Dünya Ağaç Günü etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
Ziyarete ESO Meclis Başkanı İsmail Kunduracı, ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, ESO Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Musubeyli ve Ahmet Arıkan da katıldı. ESO’da gerçekleşen görüşmeden konuşan Odunpazarı Belediyesi Başkanı Av. Kazım Kurt, düzenleyecekleri etkinlikle dikkatlerin Eskişehir’e ve dolayısıyla Odunpazarı’na çevrileceğini açıkladı. Kurt, “Ağaç Güzeldir sloganıyla 2013 yılında Tanzanya’da, 2014 yılında Çin’de gerçekleştirilen etkinliğini üçüncüsünü ise Eskişehir’de yapılacak. 68 ülkeden 300’e yakın katılımcının yer alacağı etkinlikte yapılan eserlerde şehrimizde kalacak” diye konuştu.
Belediye tarafından yapılan projenin Eskişehir’in tanıtımına katkı sağlayacağını söyleyen ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir ise, “İyi düşünülmüş bir etkinlik. Bu kapsamda yapılacak eserlerin ise Eskişehir’e kazandırılması ayrıca önemli. Eskişehirliler olarak projeye sahip çıkılacağını düşünüyorum” dedi.