Gaziantep’te yediği karpuzun çekirdeği nefes borusuna kaçan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen bebeğin organları başkalarına hayat verecek.
Edinilen bilgiye göre, olay Ramazan’ın ilk günü Gaziantep’in Göllüce Mahallesinde yaşandı. Evde anne ve babasıyla meyve yerken karpuzun çekirdeği nefes borusuna kaçan 9 aylık Ayşe Ecrin Doğan, hastaneye kaldırıldı. İlk önce Şehitkamil Devlet Hastanesine daha sonra ise Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Ayşe bebek, burada ameliyata alındı. Ameliyattan çıkarıldıktan sonra Çocuk Hastanesi’ne kaldırılan Ayşe bebek yoğun bakıma alındı.
HAYAT MÜCADELESİNİ KAYBETTİ
Ayşe bebek, buradaki 5 günlük hayat mücadelesini kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen bebeğin organları anne İlknur ve baba Cemil Doğan’ın kararıyla başka hastalara hayat vermesi için bağışlandı. İstanbul’dan gelen ekip, Ayşe bebeğin akciğerini başka bir hastaya nakletmek için hastaneye geldi. Hastanenin önünde bekleyen ailesi ise gözyaşlarına boğuldu. Bir bankın üzerine oturup bebeğin organlarının ameliyatla alınmasını bekleyen dede Mehmet Aksu gözyaşlarına boğuldu.
“BİZİM BEBEĞİMİZ ÖLDÜ BAŞKASI YAŞASIN”
Başka bir can kurtarmak için Ayşe Ecrin’in tüm organlarını bağışladıklarını söyleyen amcası İsmail Doğan,” Yeni yeni sürünmeye başlarken karpuz çekirdeğini kimse görmeden, ailesi görmeden çocuk yutuyor, o da nefes borusuna gidiyor. Nefes borusuna gider gitmez fark ediliyor. Ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesine, oradan da üniversite hastanesine geldi. Orada ameliyatla alındı. Alındıktan sonra cihaza bağlanmak için çocuk hastanesine getirdik, yoğun bakımda kaldı. Dün beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar bize organ bağışı yapar mısınız diye sordu. Biz de aile olarak, annesi, babası ve dedesi karar verdik. Dedik ki en azından başka bir canı kurtaralım. Yani bizim evladımız gitmiş, tabi Allah’tan gelen baş üstüne. Gidince de bu kararı aldık, bu kararı verdik ve dünden beri bekliyoruz. Ben bütün vatandaşlara, Türkiye’de yaşayan herkese sesleniyorum, bir can kurtarmak ne mutlu bize. Bu çocuğu yaşatmaktır. Bu çocuk öldü, inşallah Allah rahmet eylesin, zaten cennetin meleykesidir ama bir can kurtarmak da çok mutluluk verici bir olay” dedi.
Ayşe Ecrin’in ailenin ikinci çocuğu olduğu ve ondan büyük Reyhan adında 5 yaşında bir kızları daha olduğu belirtildi. Aile, Ayşe Ecrin’e geç müdahale ettiklerini iddia ederek Şehitkamil Devlet Hastanesinden şikayetçi oldu.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.