Her yıl renkli gösterilere sahne olan Kurtuluştaki tencere tavalı yıl başı kutlamaları bu yıl oldukça sönük geçti. Geçen yıllara oranla camla çok kişi çıkarken tabak bardak kıran neredeyse hiç olmadı.
Kurtuluş’taki yılbaşı kutlamaları bu yıl geçen senelere oranla oldukça sönük geçti. Her yıl saatler 00.00 gösterdiğinde Kurtuluş Caddesi’nde camlara çıkarak tencere ve tavalarla müzik çalan vatandaşlar, bu sene bu geleneği oldukça sönük bir şekilde gerçekleştirdi. Sadece birkaç ailenin camlara çıktığı Kurtuluş semtinde, tencere tavan çalan çok az oldu. Camdan tabak bardak atma geleneği de yok denecek kadar azdı.
Kurtuluş’taki yılbaşı kutlamaları geçen yıllara oranla sönük geçse de cama çıkan ailelerden kimileri meşaleler yakarak ortamı şenlendirmeye çalıştı. Sokağa inen gençler de sadece şişe kırmak ve köpük sıkmakla yetindi. Kurtuluş’taki en renkli görüntüyü balkonda meşaleler yakarak havai fişek atan aile sergiledi ancak oda oldukça kısa sürdü.
Kutlamaların geçen yıllara oranla sönük geçtiğini belirten mahalle sakinleri, "Geçen yıl burası çok renkli ve coşkuluydu. Bu sene cama bile fazla çıkan olmadı" dedi.
Kurtuluştaki kutlamaları geçen yıllarda televizyonlardan izlediğini belirten Sevda Bircan ise, "Bu yıl buraya geldim ama benim için hayal kırıklığı oldu. Hiç coşkulu geçmedi" diye konuştu.
Her şeye rağmen yeni yılı mutlu karşılayan minik Naz ise, "Yeni yılda en çok tatil olmasını sevdim. Birde annemin yaptığı güzel yemekleri sevdim. Yeni yıldan mutluluk ve çok tatil istiyorum" ifadelerini kullandı.