Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı kutlamaları kapsamında Ordu’da bir araya gelen Artvinliler unutulmaz bir akşam yaşadı.
TESK Otel’de gerçekleştirilen geceye ilgi büyük oldu. Geceye Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Halil Karbuz da katıldı. Gecede bir konuşma yapan Artvin Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Sönmez, dernek olarak yaptıkları bu etkinliği yalnız Artvinliler Gecesi olarak değil, bir birbirine benzer özellikleri olan, içleri yurt ve insan sevgisiyle dolu olan Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Erzurum ve diğer iller arasındaki dostlukların en üst düzeye çıktığı gece olarak düşündüklerini söyledi.
Sönmez, “Yıllarca yaptığımız etkinlikler ile bu iller arasındaki mesafeyi kısalttık. Dört tarafı dağlarla kaplı ama içinde medeniyetin, çok yönlü kültürün, inceliğin, dürüstlüğün, insanlığın onur ve gururun yaşandığı, bünyesinden çok sayıda ozanın, yazarın, sanatçının çıktığı bir ilin mensuplarıyız. Biz sevginin, barışın, dostluğun, çağdaş dünyaya, aydınlık geleceğe, özlem duyanların çocuklarıyız. Biz Artvinliyiz dostlar bizsiz olmaz” diye konuştu.
Artvin yöresi sanatçıları Filiz İlkay Balta, Özgül Genç ve ekibinin şarkı ve oyunlarıyla renk kattığı gecede davetliler coşkulu bir gece geçirdiler.