Bilecik’te, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile bu amaçla gar bölgesi için hizmete konulan yeni minibüs hattı seferleri bugün başladı.
Bilecik’i, İstanbul, Kocaeli, Adapazarı, Eskişehir, Ankara ve Konya gibi metropol şehirler ile bağlantısını kuran Yüksek Hızlı Tren seferleri 1 Haziran’da başladı. Buna ek olarak Bilecik Belediyesi’nin oluşturduğu minibüs hattı da vatandaşların ulaşımlarını eş zamanda sağlamaya başladı. H1 minibüs hattı ile gerçekleştirilecek olan ulaşım ağı, YHT garından başlayarak, TOKİ, Küçük Sanayi, Organize Sanayi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yurdu arasında vatandaşların ulaşımını sağlayacak. Bugün KYK’dan saat: 07:00’de başlayan seferler, gece 24:00 saatlerine kadar çalışacak. Yine aynı şekilde minibüs seferleri, Yüksek Hızlı Tren Garı’ndan saat: 07:15’ten başlayarak şehir merkezi ve KYK’na kadar vatandaşların ulaşımını sağlayacak.
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı açıklamada, bugün Bilecik’in tarihi bir daha yaşadığını belirterek, “Yüksek Hızlı Tren Garı seferleri ile Bilecik Belediyesi minibüs hattı seferlerinin vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olması temenni ederim” dedi.