Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, parklarda sabah sporu yapan kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi.
Eşi İkbal Çelik ile birlikte katıldığı programda ilk olarak ’Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Çelik, parklarda sabah sporu yapan kadınların sayısının artmasının sosyo-ekonomik yapının gelişmesine işaret ettiğini söyleyerek, "Kadınlarımızı televizyonun, internetin başından kaldırarak sosyal hayatın içine çekmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede başta KAYMEK olmak üzere birçok proje ile onlara çeşitli kapılar açıyoruz. Parklarda spor etkinlikleri de bunun bir parçası. Parklarda sabah sporu yapan bayanlarımızın sayısının gün geçtikte artmasını, şehrimizdeki sosyo-ekonomik yapının değişip geliştiğinin göstergesi olarak kabul ediyorum. Katılımın, şehrimiz ve ülkemizdeki gelişime doğru orantılı olarak her yıl artması da bunu ortaya koyuyor" dedi.
"GÜNÜN HER ANI CANLI VE HAREKETLİ"
İçine girilmeye korkulan parklardan günün her saati canlı ve hareketli parklara ulaştıklarını aktaran Başkan Çelik, bu konuda Haseki Başkan’ın büyük emeği olduğunu ifade ederek, "Önceden, değil bir bardak çay içmek, içine girmeye korkulan parklardan, neredeyse 24 saat kullanılan, hareketli, güvenli ve huzurlu parklara ulaştık. Parkların etrafındaki duvarları kaldıran, içerisine fonksiyonlar yükleyen ve güvenli birer mekan haline getiren Haseki Başkanım’a teşekkür ediyorum. Parklarda tek başına koşan ya da kendi halinde spor yapan hemşerilerimiz için daha bilinçli ortamda, uzmanlar nezaretinde sağlıklı şekilde spor yapma imkanı getirdik. Başlatılan bu uygulama çığ gibi büyüdü ve seviyeye geldi" diye konuştu.
Konuşmasında parklara renk ve değer katan hanımlara da teşekkür eden Başkan Çelik, "Eğer bir mekan, bir tesis, içerisinde kullananlar var ise gerçek anlamıyla hayat buluyor. Belediyemize ait spor tesisleri, sosyal mekanlar ve de parklar bu anlamda hayatın dolu dolu yaşandığı, bir yandan spor yapılırken bir yandan da yeni dostlukların kurulduğu buluşma noktaları oluyor. Bu çerçevede parklarımıza renk katan, değer katan hanım kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca davetimize icap edip geldikleri için de teşekkür ediyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.
"28 İSTASYONDA GÜNLÜK 3 BİN 500 KİŞİ"
Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Ali Üstünel de konuşmasında sabah sporu etkinlikleri hakkında bilgiler verdi ve 2004 yılından bugüne büyük mesafeler kat ettiklerini söyledi. Genel Müdür Üstünel, 28 istasyonda günlük 3 bin 500 kişinin sabah sporu yaptığını da sözlerine ekledi.
Programın sonunda parklarda spor yapan kadınlar tarafından Başkan Çelik ve eşi İkbal Çelik’e birer teşekkür çiçeği verildi.