Atakum Halk Eğitim Merkezi “Yıl Sonu Sergisi ve Öğrenme Şenliği” düzenledi.
Atakum ilçesindeki Emek Park’ta düzenlenen sergi ve şenliğin açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kursiyerler katıldı.
Açılış öncesi konuşan Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tanrısever, “Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılında 402 meslek, 950 genel, 41 okuma yazma kursu olmak üzere toplam bin 450 adet kurs açılmıştır. Bu kurslarımıza 27 bin kişi kursiyer olarak katılmıştır. Her zaman herkes için eğitim sloganı ile hareket eden kurumumuz sizlerden aldığı destekle, Atakum ilçemizin her tarafında çeşitli kurslar açmak sureti ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Geçtiğimiz yıl ülkemiz genelindeki Halk Eğitim Merkezleri arasında en çok kurs açma sıralamasında Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz açtığı kurs sayısı ile Türkiye’de ikinci sırada olmuştur” dedi.
Halk Eğitim Merkezlerinin yıl boyunca düzenlediği kurslara bayanların çok rağbet ettiğini ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bu kurslara ev hanımlarının yanı sıra çalışan hanımlar, hatta son yıllarda açılan değişik kurslara erkeklerde büyük bir katılım sağlıyor. Bu kurslar insanlarımızın kendilerini belirli bir alanda geliştirebileceği, kişisel becerilerini ortaya koyabileceği ve doğuştan var olan ama bir şekilde ortaya çıkarılamayan becerilerini ortaya çıkarıp geliştirmelerini sağlıyor. Bizim bu kurslarda üretilen ürünleri ekonomik döngü içerisinde piyasaya kazandırmamız gerekiyor. Bu kurslara katılan bayanları ürettikleri ürünleri mutlaka piyasaya sunup bundan bir para kazanmaları gerekiyor. Bu bayanlarımızın bu tür sosyal etkinliklerin içerisinde daha fazla kalmasını sağlar. Böylece sosyal yönümüzü geliştirirken bir taraftan da para kazanmış oluruz. Bizim ülkemizde meslek liselerine gitme orana çok az. Halk Eğitim Merkezlerimiz düzenlediği kurslar ile insanlara belirli bir alanda meslek kazandırarak bu açığı kapatmaya yardımcı oluyor. Bu sayede ülkemizdeki meslek lisesi sayısı ve bu liselere ilginin artacağını düşünüyorum. Bu kursları düzenlerken ilimizde hangi kursları düzenleyeceğimizi ve bu kurslarda ne tür ürünleri üreteceğimizin planını çok iyi yapmalıyız. Mutlaka bizi entelektüel düzeyde daha donanımlı hale getiren kursları almamız gerekiyor. Ben bu kurslara katılan herkesi kutluyorum. Bu kursların düzenlenmesinde emeğe olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmalarının ardından Atakum Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara katılan kursiyerlere katılım belgeleri Vali Şahin ve protokol üyeleri tarafından verildi. Ardından Atakum Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda yapılan çalışmaların sergilendiği Yıl Sonu Sergisinin açılışını Vali Şahin, ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ve vatandaşlar ile beraber sergiyi gezen Vali Şahin, sergilenen eserler hakkında ilgililerden bilgi aldı.