Konya’nın Beyşehir ilçesinde Göl Kitap Fuarı’na katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Ben ezbere konuşmuyorum, bana ‘ezber bozan’ diyorlar, ben ezber bozarım ama ezbere konuşmam” dedi.
Prof. Dr. Karatay, Beyşehir Kaymakamlığı’nın himayesinde Beyşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Beyşehir Göl Kitap Fuarı’na katıldı. Burada kitapseverlerle buluşan ve kitaplarını imzalayan Karatay’a, hayranları yoğun ilgi gösterdi, fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Beyşehir Gölü kıyısındaki festival meydanında Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ile birlikte bir televizyon kanalı tarafından yapılan canlı yayın programına da katılarak, yöneltilen soruları cevaplandıran Karatay’a, çiçek ve Beyşehir’in simgesi olan tarihi Taşköprü’nün bir tablosu hediye edildi.
Beyşehir’e gelip buradaki fuara katıldığından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karatay, kendisine çok sıcak bir karşılama olduğunu belirterek, organizasyonu çok güzel bulduğunu, ilk kez düzenlenmesine rağmen başarılı bulduğunu ve uluslararası boyuta çıkmasını dilediğini belirtti.
"HAMİLELİKTE 24’ÜNCÜ VE 28’İNCİ HAFTADA ŞEKER YÜKLEME YAPILMASININ HİÇBİR KIYMETİ YOK"
Prof. Dr. Karatay, geçen ay piyasaya çıkan “Anne Adayları ve Hamileler için Karatay Diyeti” isimli kitabına da değinerek, hamilelerde şeker yüklemesine karşı olduğunu ifade etti. Hamilelerin kilo almaması ve sağlıklı beslenmesi için anne adaylarına önerilerde bulunduğunu vurgulayan Karatay, “Görüyorum ki, artık bebekler ana rahminde hastalanmaya başlıyor. Yani bunu bütün bilimsel çalışmalar da gösterdi ki, kalp, kanser ve şeker hastalığı, obezite ve tansiyon ana rahminde iken atılıyor. Ana rahminde annenin ve çevrenin bozukluğu, yanlış beslenmesi, yanlış yaşam biçimi ile atılıyor. Bunu önlemek de hepimizin elinde. İleride sağlıklı bir gelecek istiyorsak, bunları hamile kalmadan önce planlayıp buna göre davranmamız lazım. 24’üncü haftada ve 28’inci haftada şeker yükleme yapılmasının hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Ana rahmine düştüğünden itibaren tedbir almamız lazım” diye konuştu.
Karatay, beslenme konusundaki ezber bozan açıklamaları ile ilgili kendisine karşı olanlarla ilgili olarak bugüne kadar herhangi bir dava konusu olmadığını, ancak hakkında suç duyuruları olduğunu söyledi. Karatay, "Bütün savcılarımız takipsizlik kararı verdi. Onların ve herkesin düşüncesine ben saygılıyım. Yalnız meslektaşlarım da belden aşağı konuşmasın. Bana ’bunak’ diyorlar Bana ‘o psikiyatristlik, kapatın’ diyorlar. Ben de onlara diyorum ki, sizin bana bunak demeniz önemli değil, ben size bunak dersem benim dediklerim üç vakte kadar çıkıyor. Çünkü ben bilimsel olarak konuşuyorum. Benim bütün söylediklerim bilimsel çalışmaların incelenmesi sonucu. Ben ezbere konuşmuyorum. Bana ‘ezber bozan’ diyorlar, ben ezber bozarım ama ezbere konuşmam” dedi.