Iğdır ‘da, “Aile Eğitimi Kurs Programı” kapsamında başlatılan “3-6 Yaş Aile Eğitim Kursu” sona erdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan “Aile Eğitimi Kurs Programı” kapsamında açılan “3 - 6 Yaş Aile Eğitim Kursları”na katılan aileler çocuklarıyla birlikte katılım belgelerini aldılar. 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı içerisinde Iğdır Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hüsnü Özğeyin İlkokulu’nda okulöncesi öğretmeni Nihal Turan Yurdabak ve rehber öğretmen Kader Karaca tarafından açılan 3 -6 Yaş Aile Eğitim Kursları düzenlenen belge töreni ile sona erdi. Belge töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, ülkemiz genelinde anne ve babaların, ana-babalık becerilerinin geliştirilmesi ve aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun ve ergenin var olan potansiyelini kullanmasını sağlamak amacıyla bu kursları açtıklarını belirtti. Cırıt, “Anne ve babalarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, eğitmek zorundayız. Geleneksel aile bilgileri yetersiz, bezende yanlış oluyor. Çünkü kulaktan dolma bilgiler. Bütün anne ve babaları bu kurslara katılmaya davet ediyorum. Toplum kurallarına uyumlu evlatlar yetiştirmeliyiz. Bu çocuklarımıza vatanı, bayrağı emanet edeceğiz. Bunun için iyi yetiştirmeliğiz. Türkiye’de vahşice işlenen cinayetler oldu. Bunun sebebi bence ailede alınan eğitimle ilgilidir. Aileler sorumludur. Aileler kız çocuklarına nasihat ederek onları en iyi şekilde yetişmesi için gayret eder. ‘Kızım şu şekilde davran, şöyle giyin, izinsiz şuraya gitme’ gibi, fakat erkek çocuklarımıza da bu şekilde öğütler vermeliyiz. ‘Yolda gördüğün kadınlar senin kardeşindir, annendir. Onlara kötü bakma.’ Bizler kızlarımız kadar erkek çocuklarımızı da en iyi şekilde topluma saygılı, kurallara uyan, kötülüklerden uzak, yüreği insan sevgisi ile dolu yetiştirmeliğiz. Bunu gerçekleştirdiğimizde bütün kötülükler ortadan kalkacaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımızı iyi yetiştirmeliğiz. Kursta emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
Okulöncesi öğretmeni Nihal Turan Yurdabak da, “Kursumuza 24 anne ve baba katıldı. Kursumuzdan sonra büyük gelişmeler yaşandı. Çocuklarının diliyle konuşmaya başladılar. Onlarla arkadaş oldular. Kursta, etkili ebeveynlik yapma becerisini arttırmanın yanı sıra çocuğun gelişimine, yaşına ve yaşadıkları olaylara uygun anne babalık yapmak için gerekli yöntemleri ve becerileri kazandırmaya çalıştık. 3-6 Yaş Aile Eğitimi Kurs Programı ile ailelere çocuğun tüm gelişim alanlarını olumlu desteklemenin yanı sıra okul öncesi dönemin önemi, çocuk hakları, çocukla olumlu iletişim kurabilme yöntemleri, sağlık beslenme ve çocuğu okula hazırlamaktır” şeklinde konuştu.
Kursa katılan aileler ise, kursa katıldıkları için çok mutlu olduklarını, çok şey öğrendiklerini, bu vesile ile çocuklarını şimdi daha çok anladıklarını belirttiler.
Hüsnü Özğeyin İlkokulu’nda gerçekleştirilen belge verme törenine Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Şube Müdürü Şeyda Kocacık, Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Işık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gül ve kursiyerler katıldı.