İzmir Bahçeşehir Koleji’nde velilerle bir araya gelen Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, “Türkiye’nin milli geliri 10 bin Dolar, bunun 20 bin Dolar’a çıkmasının yolu kaliteli ve iyi eğitimden geçiyor” dedi.
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, İzmir Bahçeşehir Koleji’nde velilerle bir araya geldi. Velilerle, kaliteli eğitimin nasıl olması gerektiği hakkında konuşan Yücel, velilerden gelen soruları da yanıtladı. Türkiye’nin dünyanın sayılı üniversitelerine öğrenci göndermesi gerektiğini belirten Yücel, “Ne yaparsanız yapın, ne yetiştirirseniz yetiştirin katma değeri yüksek üretim yapan bir ülke olamazsak Türkiye 1. sınıf ülke olamaz. Bu mümkün değil. Türkiye’nin milli geliri 10 bin Dolar, bunun 20 bin Dolar’a çıkmasının yolu kaliteli ve iyi eğitimden geçiyor. Eğer yapamazsanız geride kalırsınız. Artık dünyada eğitim denilince, derslikler, sınıflar konuşulmuyor. Altın kaplamalı sınıflarınız da olabilir. Bunlar bir şey ifade etmiyor. Bir şey ifade eden eğitimin içeriğidir” diye konuştu.
“DÜNYADA SAYILIYIZ”
Eğitime yatırımın kazanç olduğunu vurgulayan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün eğitime yatırım yapanlar kazandı, bugün eğitime yatırım yapanlar kazanıyor, yarın da eğitime yatırım yapanlar kazanacak. Biz artık çok büyük bir aile olduk. Avrupa’nın en büyük eğitim grubuyuz. Dünyada da sayılıyız. Biz Google gibi bir öğrenci yetiştirmek istemiyoruz. Çok bilgi vermek istemiyoruz çünkü artık dünya değişti. Var olan bilgiyi nasıl kullanacaksın, bana onu söyle. Dünya kadar bilgi var ama bu bilgiyi analiz ve sentez yapacak, insanlığın lehine kullanabilir duruma getirecek. Bunun oluşabilmesi için de anaokulundan itibaren eğitim-öğretim tasarımımızı yeniden yapmamız lazım.”
“ÖĞRENCİLERİN NEYİ BİLDİĞİNİ ÖLÇEN SINAV OLSUN”
Okullarında TEOG’daki başarılarının ortada olduğunu ancak 5. sınıf öğrencilerine mühendislik dersi de verdiklerini kaydeden Yücel şöyle devam etti: "Biz öğrenciye kodlama da öğretiyoruz. Sanat ve müziği de yapıyoruz ama bir bakıyoruz buna rağmen sınavlarda da çok başarılıyız. Kamuoyundaki söylemlere o kadar çok bakmayın. Sınavlara hazırlıkta bir sınavda nasıl başarılı olabileceğini dünyada en iyi bilenlerdeniz. Biz istiyoruz ki öğrencilerin neleri bildiğini ölçen bir sınav olsun. Öğrencilerin neyi bilmediğini ölçen bir sınav olmasın istiyoruz."
“TÜRKİYE ÇİFT DİLLİLİĞE BİR AN ÖNCE GEÇMELİ”
Öğrencilere çift dilliliği getirdiklerini, bunun Türkiye’nin geneline yayılması gerektiğini ifade eden Yücel, “Bu çok önemli bir şey. Türkiye çift dilliliğe bir an önce geçmelidir. Öğrencilerin, velilerin alternatifleri olmalıdır. İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Kürtçe, Lazca, ne ise ama Türkiye Cumhuriyeti’nin dili Türkçedir” dedi.
GÜZELBAHÇE’YE LİSE GELİYOR
Konuşmasında İzmir’e de müjdeler veren Yücel, önümüzdeki yıl Güzelbahçe ilçesinde lise yapacaklarını, çok güzel bir kampüs hazırlığında olduklarını kaydetti. İzmir Körfezi’nin her noktasında olacaklarını söyleyen Yücel, İzmir’e daha mükemmel eğitimi vermek için İzmir’i üs seçtiklerini belirtti. Bir velinin İzmir’e de İstanbul Bahçeşehir Fen Teknoloji Lisesi gibi bir fen teknoloji lisesi istediklerini söylemesi üzerine Yücel, “Fen teknoloji lisesini Türkiye’nin yedi noktasında açmak isterim. Üstün yetenekli öğrencilerle ilgili ülkemizde bir eğitim kurumu yoktur. Bu Türkiye’nin çok büyük eksikliğidir. İyi doktorlarımız olsun ama iyi tıp bilimi insanımız da olsun. Bunun da yolu buradan geçiyor. İzmir’e tabii açalım ama nasıl açalım? Bugüne kadar eğitimde yaptığım hiçbir işte başarısız olmadım. Binayı yaparım, içine laboratuvarları da koyarım ama o öğrenciyi bulmam gerek” diye konuştu.
Yücel, konuşmasının ardından salonda bulunan velilerin sorularını yanıtladı ve fikir alışverişinde bulundu.