Efeler Belediyesi ve Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri tarafından organize edilen programda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.
Tepecik Mahallesi Düğün salonunda gerçekleştirilen kutlamalarda Kızılay’a kan bağışı, el emeği ürünlerinin satıldığı stantlar, Behçet Uz Vakfı yararına lösemili çocuklar için bebek satışı, Tepecik Ortaokulunun 42 başarılı öğrencisi ve annelerine fidan hediye edilmesi töreni düzenlendi. Çocuklara yüz boyama etkinliği gün boyu devam ederken, günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından vatandaşlara tavuklu bulgur pilavı, ayran ikram edildi.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğe, Efeler Belediye Başkan Vekili Halis Günday, Başkan Yardımcıları Sumran Ünal ve O. Derya Tıkır, bazı birim amirleri, Efeler Kent Konseyi üyeleri, vatandaşlar katıldı. Programın açılışında konuşan Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu ve Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sumran Ünal tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Kadının sadece bir gün değil 360 gün hatırlanması gerektiğini vurgulayan Sumran Ünal, “Kadın ailesinin, çocuğunun ve evrende rol sahibidir. Kadın sadece bir gün değil üç yüz atmış gün hatırlanmalıdır. Kadın ailesi için hep hayat mücadelesi verir. Kadınların ötelenmesine, kadınlara yönelik yapılan tacize, şiddete maruz kalmasına hep birlikte engel olmalıyız” şeklinde konuştu.
TİYATRO GÖSTERİSİ ALKIŞ ALDI
Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi kadınlarının rol aldığı, Kent Konseyi üyesi, köşe yazarı Ümit Kutbay’ın kaleme aldığı “ Gaz Lambası“ adlı tek perdelik tiyatro oyunu, izleyicilerden tam not aldı. Adnan Menderes Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin hazırladığı oyun Aydınlılar tarafından büyük bir ilgi gördü ve ayakta alkışlandı.