Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası (SES) geçtiğimiz günlerde hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalan hemşire için basın açıklaması yaptı.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-2 binası (Eski Adıyaman Doğum ve Çocuk Hastanesi) sözleşmeli hemşire Berrin Kongül hasta yakınları tarafından sözlü ve fiziki şiddete maruz kalmıştı.
Hemşirenin maruz kaldığı şiddet nedeniyle SES Adıyaman Şubesi hastane önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Fatma Demirci Unutmaz, “Hastanemiz çocuk acil servisinde güvencesiz, sözleşmeli olarak çalışan hemşire Berrin Kongül hasta yakınları tarafından ağza alınmayacak şekilde küfür ve hakaretlere uğramış, sözlü ve fiili şiddete maruz kalarak darp edilmiştir. Bu şiddet ülkede yaşanan şiddet ortamının ve şiddeti kutsayan zihniyetin bir yansımasıdır. SES olarak yaşanan bu şiddeti kınıyoruz. Bu yaşanan şiddetin hiçbir mazereti ve gerekçesi olamaz. Çalışma koşullarındaki tüm eksik ve yetmezliklere rağmen sağlık çalışanları özverili bir şekilde Adıyaman halkına hizmet vermektedirler. Yaşanan bu olumsuzlukların sorumlusu sağlık çalışanları değildir, bunun sorumlusu sağlıkçıları ağır iş yükü altında sağlıksız, güvencesiz, taşeron çalışmaya zorlayan sağlık sistemidir” dedi.