51. Kütüphane Haftası Çorum’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İl Halk Kütüphanesinde düzenlenen programa Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Erkan Tarancı, AK Parti Çorum milletvekili aday adayı Orhan Bozkurt ve öğrenciler katıldı.
İl Halk kütüphanesi Müdürü Kasım Bahtiyar, kitabın hiç şüphesiz fertlerin ve milletlerin hayatını değiştiren, yenileştiren ve ilerlemelerini sağlayan en önemli vasıtalardan biri olduğunu belirterek, “Bizi maddi ve manevi yönden üstün kılan bilgiler, kitap sayfaları arasındadır. Kitap okumanın nedenleri ve sağlayacağı faydaları anlatmak ciltler dolusu eser vermeye niyet etmek gibidir. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur” dedi.
Bahtiyar, günümüzde iletişim araçlarının gelişmesine rağmen hiçbirisinin kitapların yerini tutmadığını, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde de kitaba, kütüphaneye olan ilginin artmasının bunun kanıtı olduğunu ifade etti. Bahtiyar, 2014 yılında kütüphane müdürlüğünün yaklaşık 93 bin 118 kitabı ile 242 bin 941 okuyucusuna hizmet verdiğini sözlerine ekledi.
Vali Ahmet Kara ise, kitap okuyan insanlarda bilinenin aksine göz rahatsızlıklarının daha az görüldüğünü belirtti.Kuran’ı Kerim’in ilk ayetinin ‘oku’ olduğunu hatırlatan Vali Kara, toplum olarak en az kitap okuyan ülkeler arasında yer aldığımıza dikkat çekti. ‘Her kütüphane bir cezaevini kapatır’ yönünde ata sözünün olduğunu dile getiren Vali Kara, bunun doğru bir atasözü olduğunu belirterek, insanların iyiyle, kötüyü ayırt edebilmesi için okuması gerektiğini vurguladı. Kara, konuşmasının sonunda programa katılan öğrenciler kütüphaneleri boş bırakmamalarını istedi.
Program en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verilmesi ve Doç. Dr. Meral Demiryürek’in “eskimeyen Vefalı Dost, Kitap” konulu konferansının ardından sona erdi.