Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile Cengiz Topel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında uçak eğitimi protokolü imzalandı.
Edinilen bilgiye göre imzalanan protokolde öğrencilerin karşılıklı olarak Sivil Havacılıkla alanında uçak eğitimi görmeleri açısından bir anlaşma yapıldığı öğrenildi
Gerçekleştirilen programa Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Fatih Ertugay, Cengiz Topel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Saadcı ve öğretim görevlileri katıldı.
Yapılan protokolde açıklamada bulunan Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Fatih Ertugay konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Bizim bu protokolü gerçekleştirmemizde ki amaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu arasındaki teknik ve teorik işbirliğini gerçekleştirmektir. Bizim uçak teknolojisi programımız var. Bu bahsettiğimiz lise de, bildiğiniz gibi bir uçak lisesidir. Hem uçak lisesinde olup oradan bizimde faydalanmamız hem de bizim imkânlarımızla uçak lisesindeki öğrencilerin faydalanması için böyle bir protokol düzenledik. Yani hem teorik eğitimlerin hem pratik eğitimlerin bizim öğrenciler uçak lisesine gidecek kısmen ve oradaki öğrencilerde buraya gelecekler. Bu sayede karşılıklı protokol imzalanarak eğitim görecekler. Bizim bu işteki amacımız Erzincan’da ki Eğitim Fakültesini geliştirmek, öğrencilerimizi daha nitelikli ve daha donanımlı teknik eleman olarak piyasaya hazırlamaktır. Bunun için böyle bir eğitim protokolü gerçekleştirdik. Son zamanlarda özellikle yükseköğretim kurumlarında sivil havacılıkla ilgili çok fazla bölüm açıldı. Dolayısıyla bu bölümler içerisinde bizim bir önceliğimizin olabilmesi için biz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tanınmak istiyoruz. Yani SHGM tarafından programlarımızın onaylanmasını istiyoruz. Bunun içinde SHGM’nin bazı gereklilikleri var.
SHGM 147 gibi bir yönetmeliği var. Bu yönetmelikteki istediklerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunları sağlayabilmemiz içinde bazı teknik donanımlara sahip olmamız lazımdır. Bunların bir kısmı uçak lisesinde var. Bu protokol kapsamında bu bazı eğitimlerimizi de uçak lisesinde ki; laboratuvarlarda ve atölyelerde gerçekleştireceğimize dair bu protokolü imzaladık. SHGM tarafından onaylanıp YÖK’te açılmış olan bir Sivil Havacılıkla ilgili bu programlar içerisinde en azından bir adım önde olalım ve SHGM tarafından onaylanalım diye biz böyle bir protokol gerçekleştirdik.” dedi.