İngiltere Premier Lig’in 35. hafta mücadelesinde Crystal Palace’ı 1-0 mağlup eden Chelsea, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
Premier Lig’de sezonun en büyüğü belli oldu. Ligin 35. haftasında Stamford Bridge’de Crystal Palace’ı ağırlayan Chelsea, rakibini 45. dakikasında Eden Hazard’ın golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla puanını 83’e yükselten Mourinho’nun öğrencileri, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.
TARİHİNDE 5. KEZ ŞAMPİYON OLDU
Premier Lig’de daha önce 1954-55, 2004-05, 2005-06 ve 2009-10 yıllarında şampiyonluk ipini göğüsleyen Chelsea, 5 yıl sonra ligin en büyüğü olmayı başardı. Tarihindeki 5. şampiyonluğunu elde eden mavilerin teknik direktör Jose Mourinho ile 3. şampiyonluğu bulunuyor.
DROGBA 4 ŞAMPİYONLUK GÖRDÜ
Geçtiğimiz sezon Galatasaray formasını terleten Didier Drogba, sezon başında Chelsea’ye transfer olmuştu. Fildişili yıldız oyuncu, Chelsea’nin şampiyonluk maçında sahaya ilk 11’de çıktı ve 90 dakika sahada kaldı. Golcü oyuncu Terry ile birlikte Chelsea’nin 4. şampiyonluğunda da yer almayı başardı.
ŞAMPİYONLUK GOLÜ YILIN FUTBOLCUSUNDAN
Chelsea’nin Crystal Palace karşılaşmasında 3 puanı getiren gol Belçikalı yıldız Eden Hazard’dan geldi. İlk yarının son dakikalarında kazanılan penaltı atışı için topun başına geçen Hazard, vuruştan yararlanamadı ancak dönen topu kafayla tamamlayarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Yıldız oyuncu Hazard, Premier Lig’de bu sezonun en iyi oyuncusu seçilmişti.