Ak Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Erzurum’un Slogan Dadaşlığı, sanal Erzurum sevgisi sergileyenlerle değil, Ona yüreğini adayan ve bunu hizmet ve yatırımlarla ifade edenlerle birlikte 2023 hedefine metropol bir kent olarak varacağını vurguladı.
KAMU ZİYARETİ
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir önceki gün gerçekleştirdiği kamu kurum ve kuruluşları ziyaretinde, Erzurum’un önceliklerini paylaştı. Erzurum’un sosyo ekonomik bağlamda oldukça önemli ve oldukça hassas bir dönemden geçtiğini belirten Aydemir, ‘Erzurum 2003’ten bu güne adres olduğu yatırım ve hizmetlerle gelişme, büyüme ve metropol olma sürecine girdi. Doğu Anadolu Bölgesinin ufuk şehri haline geldi. Bu gidişatı devam ettirmek ve kararlı durmak hepimizin önceliğidir. “ dedi.
ERZURUM ÖZEL MANA ŞEHRİ
Erzurum adının bölge ve ülke için özel bir mana ifade ettiğini, Erzurum’un tarihini bilenlerin İl’e özel mana yüklediğini vurgulayan Aydemir, ‘Cumhuriyeti kuran şehir Erzurum. Tarihe ve tarihin akışına dur diyen şehir Erzurum. 12 yıldır bu vakur duruş içinde Erzurum geri kalmışlığa, yoksulluğa karşı bir mücadele veriyor. Erzurum değerleri, potansiyelleriyle ekonomide, sosyal hayatta ifade buluyor. Dün tarih yazan Erzurum, 12 yıldır sosyal ve ekonomik anlamda yeni bir tarihi kaleme alıyor. “diye konuştu.
7 HAZİRAN SINAVI
Erzurum Turizmde bir dünya kenti haline geldi. İki üniversitesi ve projelendirilen üçüncü yüksek öğretim kurumuyla Doğu’nun eğitim ışığı Erzurum’dan yayılıyor. Azerbaycan’dan Irak’a, İran’dan Afganistan’a kadar, Erzurum çağdaş dizayn ve donanımlı sağlık kurumlarıyla şifa dağıtıyor. Dünya bu şehrin güzergahı olduğu TANAP, BTC, Nabucco enerji hatlarına odaklı. 14 ilin tarımsal geleceği Erzurum’dan DAP’la yönetiliyor. Türkiye’nin 4’üncü büyük havalimanı, 600 kilometrelik duble yolları, Lojistik Köyü ve 2018’de kavuşacığı hızlı tren hattıyla, bölgenin ulaşım nabzı Erzurum’da atıyor. 13 yılda kazanılmış bu ufuk hiçbir siyasi hesaba heder edilmeyecek kadar değerli. 7 Haziran seçimleri bu bazda önceliği Erzurum olanlarla, olmayanların sınavı olacak’ dedi.
ONLAR SLOGAN KABADIYALARI
13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde kamuda kardeşlik ve huzurun tesis edildiğini, inanç sahiplerine ve baş örtülülere kamu ve üniversite kapılarının açılarak devlet-millet buluşmasının gerçekleştirildiğini hatırlatan Aydemir, ‘AK Dava, sokaktan siyasi medet umanlara inat, tüm ilgi ve hassasiyetini milli iradede ifade etmiştir. Sokak tezgahları ve provokasyonlarıyla milli iradeye ipotek vurmaya kalkışanlara, sahte maneviyatçılara ve slogan kabadayılarına inat, 28 şubat zulmü önünde duran tek dava AK Dava olmuş, tek ses ve tek imanlı ses bu davadan yükselmiş, halkımız 28 şubat zulmünden AK iktidarların kararlı ve imanlı duruşuyla kurtulmuştur.’ kaydını düştü.
SANAL DADAŞLIĞA, SLOGAN ERZURUMLULUĞUNA HAYIR..
Erzurum’un Slogan Dadaşlığı, sanal Erzurum sevgisi sergileyenlerle değil, Ona yüreğini adayan ve bunu hizmet ve yatırımlarla ifade edenlerle birlikte 2023 hedefine metropol bir kent olarak varacağını söyleyen Aydemir, ‘ önceki gün AK Davanın kurucu lideri, ‘İslam konuşulmaz, yaşanır’ diye bir vecize ifade etti. Bizim karşımızda durup, maneviyatı nutuklarla istismara kalkışanlar yalnız konuştular, AK Dava ise kefenini cebine koyanların önderliğinde 28 şubat zulmünü meydanlardan, zihinlerden ve tarihten kovdu. Aynı durum Erzurum için de geçerli. Erzurum’u hamaset edebiyatıyla anlatanlar, 1960’lardan bu yana bu şehre tek bir çivi çakmazken, AK Dava’yla Erzurum, ulaşımdan enerjiye, Sağlıktan eğitime, turizmden tarıma kadar hemen her alanda aldığı hizmet ve yatırımlarla Türkiye gündemine, küresel ölçeğe girdi. Aklı selim sahibi her dadaş bu hakkı teslim ediyor zaten. Erzurum’un nereden nereye gittiği göz önünde. Mesele 7 haziranda bu şehrin sadece değerlerini istismar etmekle siyasete kalkışanlara ruhsat verilmemesidir. Zira Erzurum’un gerçekten ve gerçekten kaybedecek zamanı yok.’ Dedi.