Gaziantep’te bulunan yoksul vatandaşlar, utandıkları için çekinerek söyleyemedikleri isteklerini kağıda döküyor. Yazılan mektuplar, yoksulluğun ne boyutta olduğunu gözler önüne sererken, Uşşaki Vakfı bu mektuplarda yazılan ihtiyaçları bir bir gideriyor.
Gaziantep’te 1995 yılında kurulan ve bu sene 20. yılını kutlayan Uşşaki Vakfı, yoksul ailelerin hem yemek hem de giyim ihtiyacını gideriyor. Vakfa ait Tespit Komisyonu’nun yaptıkları çalışmalar ile belirlenen ailelere yapılan yardımların amacı fakir ailelerin moral ve motivasyonlarını yükseltmek. Hayırsever vatandaşların yardımları ile yoksul ailelerin ihtiyaçlarını gideren Vakıf, elinden geldiği kadar ihtiyaç sahibi ailelerin yaralarını sarıyor. Haftanın 6 günü 2 bin 500 kişiye yemek dağıtan Vakıf’ın bir de giyim mağazası bulunuyor.
“UTANIP SÖYLEYEMEDİKLERİNİ MEKTUPLARLA DİLE GETİRİYORLAR”
Gaziantep’te bulunan yoksul vatandaşlar, utanıp söyleyemediklerini Vakfa yazdıkları mektuplarla dile getiriyor. Çekinerek söyleyemedikleri isteklerini kağıda dökerek ihtiyaçlarının giderilmesini isteyen yoksul vatandaşlar, Uşşaki Vakfı sayesinde istekleri yerine getiriliyor. Yoksul vatandaşların yazdıkları mektuplarda özellikle, yemek, ev ve oyuncak isteniliyor. İstek dışında sorunlarını da yazan vatandaşlar, kendilerine dönüldüğünde mutlulukları gözlerinden okunuyor.
"EVİNİN TUVALETİ VE BANYOSU OLMAYAN VATANDAŞLAR VAR"
Uşşaki Vakfı Gaziantep Şube Müdürü Ömer Yetişkin, fakir ailelerden böyle mektuplar aldıklarını söyledi. Bu mektupları almalarındaki sebepi şöyle açıklayan Yetişkin, “Bizim yüzümüze karşı söyleyemedikleri bazı sorunlarını mektup yoluyla anlattıkları için. Bu mektuplarla yoksul ailelerin çektikleri sıkıntılarını öğrenerek hayırsever vatandaşlarımızla paylaşıyoruz ve bu esnada onların bu sıkıntılarını gideriyoruz. Mektuplarda çok değişik sıkıntılar bahsediliyor. Evinin tuvaleti ve banyosu olmayan vatandaşlar var” dedi.
Yetişkin, “Bu mektupları anlatmamız da ki sebep, Vakfımızın tespit komisyonumuzun gerçek ihtiyaç sahibini özellikle arayıp bulduğunu izah etmeye çalışıyoruz ve hayırseverlerimizde bu vesileyle hiç olmazsa yaptıkları hayırlara karşı yüreklerini ferahlatıyorlar. Bizim bu çalışmamızdan çok memnun oluyorlar. Uşşaki Vakfı’nda gelen hayırseverler görüyorlar ki fakirin tespiti konusunda oldukça titiz bir çalışma var. Yapılan yardımların tam hedefine ulaştığına şahit oluyorlar” dedi.
YARDIM ALAN KADINLARDAN VAKFA TEŞEKKÜR
Vakfa gelerek sıcak yemek evine götüren kadınlar, yemek almadan önce dua ediyor. Kadınlar, Uşşaki vakfına ve yardım sever ailelere teşekkür ederek, yarımların sürmesi gerektiğini söyledi.