Muhammet KAÇAR/HOPA, (Artvin), () - ARTVİN’in Hopa İlçesi’ndeki sel felaketinde Süper Amatör Lig'de mücadele eden Hopaspor’un maçlarını oynadığı İlçe Stadyumu da balçıkla kaplandı. Maddi imkanları yetersiz olan ve destek alamayan Hopaspor Kulübü’nde yönetici, teknik heyet ve futbolcular kendi imkanları ile stadı temizleme çalışması başlattı. Hopaspor’a bu yıl transfer olan Ganalı orta saha oyuncusu 22 yaşındaki Erıc Agyeı de henüz birlikte idmana çıkamadığı takım arkadaşlarına eline aldığı kürekle yardıma koyuldu. 
Hopa’da 24 Ağustos tarihinde yaşanan sel felaketinde Süper Amatör Lig takımlarından Hopaspor’un maçlarını oynadığı Sundura Mahallesi’ndeki ilçe stadyumu da hasar gördü. Sentetik çimle örtülü zemini balçık ve çamurla kaplanan stadyumun temizlenmesi için yardım alamayan Hopaspor Kulübü’nde yönetici, teknik heyet ve futbolcular ile destek veren bazı taraftarlar temizlik çalışması başlattı. Çizmeleri giyen ve küreklerle çamuru temizleyerek el arabaları ile taşıyan grup, stadyumu yeni sezona yetiştirmeye çalışıyor. Stadyumdaki hasar nedeniyle kamp programlarını değiştiren Hopaspor yeni sezon hazırlıklarını Kafkasör yaylasında başlayacak.
GANALI OYUNCU FORMA YERİNE ÇİZME GİYDİ
Hopaspor’a bu yıl transfer olan Ganalı orta saha oyuncusu 22 yaşındaki Erıc Agyeı de, 3 Eylül tarihinde başlaması planlanan kamp için takımına katılmak üzere Hopa’ya geldi. Ancak yaşanan selde stadyumdaki hasarı gören Erıc Agyeı, takım arkadaşlarına destek için işe koyuldu, çizme giyip eline aldığı kürekle çalışmalara katıldı. Bir arkadaşı vasıtasıyla transferinin gerçekleştiği Türkiye’ye ilk kez geldiğini ifade eden Erıc, “Bir süre önce sel yaşandığını öğrendim. Çok üzüldüm. Takımımın futbol sahası da hasar görmüş. Takım arkadaşlarımın katıldığı temizlik çalışmasına ben de elimden geldiği kadar destek vermeye çalışıyorum. Bu durumu atlatarak iyi bir sezon geçirmek amacımız” dedi.
HOPASPORLU YÖNETİCİLER: DESTEK GÖREMİYORUZ
Hopaspor Futbol Şube Sorumlusu Adem Çakmak, yaşanan sel felaketinde futbol sahalarının büyük zarar gördüğünü belirterek destek göremediklerini ve kendi imkanları ile temizlik çalışması başlattıklarını söyledi. Çakmak, “2 Eylül tarihinde kampa girmemiz gerekiyordu ancak sahamızın durumu nedeniyle geciktik. Yönetim olarak Hopaspor’u iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz. Bu amaçla spor kamuoyundan Hopa Stadyumu için yardım bekliyoruz. Çok mağdur olduk. Kendi imkanlarımızla temizleme çalışması yapıyoruz. Ancak stadyumda büyük hasar var” dedi.
Hopasporlu yönetici Mutlu Sezer ise “Hopa’da büyük acılar yaşandı. Şimdi acılar sarılmaya başlandı ama uzun sürecek. Futbol sahamız felaket halde. Kendi imkanlarımızla sahayı temizleye başladık. Yönetim, futbolcu ve teknik heyet hatta taraftarlarımız bile yardıma geldi. Sahamızı temizlemeye çalışıyoruz. Ama yardıma ihtiyacımız var” diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI