AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, partisi tarafından düzenlenen Halk Günü buluşmaları öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Genel seçimlerde milletvekili adayı olup olmayacağı konusunda soruları yanıtlayan Koca, sırası geldiğinde açıklama yapacağını ifade etti. Koca, “Temel mesele; toplumun sizi isteyip istemediğidir, halka inince onlar ne diyor, ne istiyor bu önemlidir. Adaylıkla ilgili resmi süreç başlamadı. Bununla ilgili bir şey söylemek için erken, AK Parti’nin yüzde 50 gibi bir oyu varsa, bu partiyle ilgili artık söyleyecek sözünüz yoktur, bu başarılı bir partidir” diye konuştu.
11 Şubat’ın devlet memurları, parti yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan milletvekili aday adayı olmak isteyenler için, istifaların son tarihi olduğunu hatırlatan Milletvekili Koca, “Sonrası genel merkezin belirlediği takvime göre işleyecek. 7 Nisan, Yüksek Seçim Kurulu’na listelerin verilmesi için son tarih olacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“BİRİNCİ PARTİ OLARAK YOLA DEVAM”
CHP içinde kendisi ve AK Parti hakkında söylenen, “Artık Ak Parti’ye neden oy vermeyecekleri konusunda bir kere düşünmeleri gerekiyor” şeklindeki açıklamaları değerlendiren Milletvekili Koca, şunları kaydetti:
“AK Parti kurulduğu günden beri her seçimden başarıyla çıkmış bir parti. Bu millet bir defa yanılarak hata yaparak bize oy vermiş değil. Her seçimde oylarını arttırmış bir parti AK Parti 9 seçimi başarıyla göğüslemiş bir parti. Artık milletimizin AK Parti’ye oy verirken düşünüp tartmak gibi bir sıkıntısı kalmadığını görüyoruz. Artık vatandaşlar da AK Parti’ye güvenerek ülkeyi 2023 ve 2071 vizyonuna taşıyacak kadrolar olarak görüyorsa AK Parti yine birinci parti olarak yoluna devam ediyor.”
“ATATÜRK’ÜN KURDUĞU PARTİNİN NE HALE GELDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”
CHP’nin bugünkü durumunu eleştirerek sözlerine devam eden Milletvekili Koca, “Ama maalesef Atatürk’ün kurduğu partinin bugün birilerinin elinde ne hale geldiğini görüyoruz. CHP’deki istifaların, ayak oyunlarının birbirleri ile mücadelelerinin hangi boyutlara geldiğini de görüyoruz. İnsanların diğer partilere bir şey söylemeden önce kendilerini tartmaları gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Koca, devam eden Büyükşehir davası ve Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i işaret ederek; “Eskişehir’de CHP’li belediye başkanı 13 ayrı iddia ile 12 ayrı ihale ile ilgili Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyorken, savcı mütealasında hapis cezası talep etmişken, bilirkişilere göre 30 milyon, kamu zararı ile yargı süreci devam ederken, diğer partiler hakkında söz söylememin etik olmadığını düşüyorum. Kısaca şu sözü hatırlatmak istiyorum: ‘Aklına geleni işleme her ağacı taşlama’ bu ifadeleri arkadaşların heyecanına ve yeni olmalarına veriyorum.”
“TABLOLARI ANLAYAMADIYSANIZ TEKRAR AÇIKLAYAYIM”
Bundan yaklaşık bir ay önce Tepebaşı Belediyesi ile ilgili bir takım iddiaları gündem getirdiğini ancak buna ilişkin Tepebaşı Belediye Başkanı’ndan açıklama gelmediğini ifade eden Milletvekili Koca, şöyle konuştu:
“Bizim açıklamalarımız sonrasında Ataç ‘Bunu ispatlayamazsan lafını sana yediririm’ gibi ağır ifadeler kullanmıştı. Ben, belediyenin son 4 yıl içinde bir ihalede yaptığı eksiklikler ve fahiş rakamlarla ilgili açıklamalarda bulunmuştum. ‘Odunpazarı’ndan yüzde 20’ye yakın az nüfusunuz olmasına rağmen 4 yılda 15 milyon lira fazla ödeme yaptınız’ temizlik işlerine dedim. Bu bilgileri rakamlarla ve excell tabloları ile açıklamıştım buradan sormak istiyorum yaptığım excell tablolarını anlayamadınız mı, anlayamadıysanız gelin size tekrar hesapları açıklayayım. 15 milyon lirasının birilerine peşkeş çekildiğini söylüyorum, muammel bedelin çok üzerinde temizlik ihalesi bağladınız, her zaman yüzde 30’lara varan kırımlarla temizlik ihalesi bağlarken neden bir firmaya bu şekilde ihale bağladınız. 2014 yılı içinde ihalenize tek bir firma katılmışken, yaklaşık 18 aylık dönem için 25 milyon liraya bu firmaya ihaleyi nasıl bağladınız? Bu Eskişehir ortalamasının çok üzerinde bir rakam. Neden bu ihaleyi yenilemek yerine bir firmaya bu kadar yüksek rakamlara ihale verdiniz? Bu kadar ağır ifadeler kullanan birinin bu sözlere ya yanıt vermesi gerekir ya da özür dilemesi gerekir. Bunlar çok önemli iddialardır, 15 milyon lira sadece temizlik ihalesinde birilerine peşkeş çektiniz mi diye soruyorum tekrar.”
“OSMANLI İLE DE TÜRKİYE İLE DE GURUR DUYUYORUZ”
Son günlerde gündeme gelen “90 yıllık reklam arası” tartışmalarına değinen Koca, “Biz tarihimiz ile gurur duyan bir patiyiz bugüne kadar 16 ayrı devlet kurmuş Türk halkı bununla birlikte en son kurulan Osmanlı Devleti ile de gururu duyuyoruz bugünkü Türkiye cumhuriyeti ile de gurur duyuyoruz geçmişimizi inkar eden bir parti değiliz. Bu anlamdaki samimiyetimizi hiç kimsenin test etmeye hakkı yok” dedi.
İÇİLEBİLİR SUYUN TONU 167 LİRA
Kalabak su uzammına ilişkin de değerlendirmede bulunan Salih Koca, şu sözlerle zammı eleştirdi:
“Kalabak Suyu’nun 12 litresi 2 lira oldu. Basit bir hesapla 1 ton içilir suyun fiyatı 167 liradır. Daha önce musluklardan akan suya zam yapılmak istendi, arkadaşlarımız buna engel oldu. Bununla diğer illerdeki su fiyatına bakmak gerekiyor. Oradan yapılmamış zam bugün Kalabak Suyu’na eklenerek vatandaşların sırtına zammı yüklemiş oldular"
“HALKLA BULUŞMAKTAN KEYİF ALIYORUM”
Eskişehir’deki programlarımıza devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Koca, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Eskişehir Mihalgazi’de kar yağışından zarar gören çiftçilerle bir araya geldik konuyla ilgili bakanlıklarımız nezdinde karın yaptığı ilk andan itibaren gerekli görüşleri tamamlayıp yapılması gerekenler konusunda adımlarımızı attık, cumartesi günü Ankara’da başbakan ile bir programımız vardı pazar günü de şehir merkezi ve İnönü’de düğün programlarına katıldık, imkanlarımız dahilinde genel kurul çalışmalarımız bittiği andan itibaren şehrimizde vatandaşlarımızla bir arada olmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Dün akşam Eskişehir’in kenar mahallerinden birinde düğüne gittik, ben orada olmaktan büyük haz aldım, burada halk ile iç içe olmak çamurları aşarak onlarla buluşmaktan keyif alıyorum. Burada olmayı seviyorum, milletvekili seçildiğim 12 Haziran 2011 yılından bu yanda bu böyle."