Bursa İl Müftülüğü hizmet binasının temelini atan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni adliye binasının ihalesinin de yakında yapılacağını söyledi.
Yalova Yolu üzerine yapılacak Bursa İl Müftülüğü hizmet binası ve 5 bin kişilik caminin temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun iştirakiyle atıldı. Organize Sanayi Camii imam hatibi Halit İnce’nin Kur’an tilavetiyle başlayan temel atma töreninde konuşan Arınç, “Sağlık Bakanımızın Bursa’dan aday olması şehrimiz için büyük bir kazançtır. Mehmet Emin Ay’ın kasetleri, kitaplarıyla istifade etmiş birisiyiz. Hepimizin beklentilerini il müftüsü olarak karşıladı ve 3 milyon nüfuslu Bursa’mızda hizmette güçlü olduğunu gösterdi. Mübarek 3 aylar içerisindeyiz. Haftaya kandilimiz olacak. İnşallah hepsine kavuşmak nasip olur” dedi.
YENİ ADLİYE BİNASININ İHALESİ YAKINDA
Bursa’nın hamiyetsever insanlarının çok olduğunu ifade eden Arınç, “Çok güzel hayır işleri yapıyorlar. Bugüne kadar müftülüğümüz içinde bulunduğu fiziki şartlar uygun değildi. 15 dönümlük araziye yapılacak olan müftülüğümüz hayırlı hizmetler verecek. Müftülüğümüzün yanında da yeni adliye binası yapılacak. Biraz gecikti, ama önümüzdeki süreçte ihalesini yaparak temelini inşallah atacağız. Birkaç yüz dönümlük arazide ana arter üzerine yapılacak yeni kamu binaları bizleri mutlu ediyor. Bir kısmı diyanetimizin ayırdığı para, diğer kısmı ise hayırsever insanlarımızın katkılarıyla olacak. Kur’an okuyan güzel insanlarımızın böyle bir merkezden yönetilecek olması çok önemli. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, mevcut müftülük binasının ihtiyacı karşılamadığını hatırlatarak, 2 bin 600’den fazla personeli olan il müftülüğünün yeni yapılacak külliye ile rahatlayacağını söyledi. Karaloğlu, 5 bin kişilik camideyse imam hatip öğrencilerinin tatbikat yapacağını kaydetti.
Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Bursa’nın dini hayat bakımından Türkiye’de önde gelen şehirlerinden biri olduğunu belirtti. Ay, hac ve umre açısından Türkiye’nin üçüncü büyük şehrinin Bursa olduğunu, burada din görevlilerinin yapacağı hizmetlerin ülkenin dini değerleri açısından önemli olduğunu vurguladı. Ay, 15 bin 500 metrekarelik alanda yapılacak olan müftülük hizmet binası ve caminin 1 yıl sonra hizmete açılacağını ifade etti.
Konuşmaların ardından Bursa İl Müftülüğü hizmet binası ve caminin temeline ilk harç konuldu.