Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde yarın karşılaşacağımız Hollanda maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Terim, Letonya maçı sonrası spor kamuoyunca tartışılan Fenerbahçeli kaleci Volkan konusunun kapanması gerektiğini belirterek, "Volkan Demirel benimde bir evladım. Maçtan 24 saat önce benim her verdiğim cevap spekülasyonlara yol açar. Bu konunun da burada kapanmasını istiyorum" dedi.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Konya'da Büyükşehir Belediye Torku Arena Stadı'nda yarın karşılaşacağımız Hollanda maçı öncesi futbolcu Selçuk İnan ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı. Fatih Terim, Letonya maçı sonrasında spor kamuoyunca tartışılan Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel konusuna değindi. İstanbul'da Türk Telekom Arena'da oynanan Kazakistan maçı önce stadı terk even ve yöneticilerin araya girmesiyle tekrar stada gelen Volkan Demirel'in, 'O anda psikolojik olarak milli takıma katılmayacağımı söyledim. Ama şimdi görev verilseydi, milli takıma katılırdım' açıklamasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Volkan Demirel konusunun kapanmasını isteyen Terim, milli takımda 3 kalecinin bulunduğunu belirten Terim, ''Volkan Demirel benimde bir evladım. Ülkeye hizmet etmiş kalecilerden biri. Maçtan 24 saat önce benim her verdiğim cevap spekülasyonlara yol açar. Yanlış anlaşılmalar olur. Burada 3 kaleci var. Üçü de birbirinden değerli. Dolayısıyla onlara haksızlık etmeyelim. Onlara en büyük desteği Volkan'ın vermesi gerekir. Çünkü meslektaşları. Bu konunun da burada kapanmasını istiyorum.''dedi. Terim, kaleci Volkan Babacan'ın da Hollanda maçında oynayacağını belirtti. Volkan Babacan'a güvendiğini ifade eden Terim, "Ben genel olarak bütün Volkanlara güvendim. Bizim Volkan'a da çok güveniyorum. Yarında oynayacak" dedi.
Terim, Letonya maçında bloklar arasında kopukluklar olduğunu ancak Hollanda maçında bu sorunun giderileceğini söyledi. Terim, Hollanda maçının beraberlikle sonuçlanmasını düşünmediklerini ve galibiyetle sonuçlanacağına inandığını ve galibiyetle sonuçlandığında da büyük bir avantaj yakalayacaklarını, futbolcularında bu avantajın bilincinde olduklarını, beraberlik halinde ise grup maçlarının tamamlanana kadar matematiksel olarak şanslarının devam ettiğin söyledi.
FATİH TERİM, ''HOLLANDA VE TÜRKİYE FAVORİYDİ''
Fatih Terim, Hollanda ve Türkiye milli takımının gruptaki durumla ilgili soruya, kuralar ilk çekildiğinde Hollanda'nın birinci, Türkiye'nin de ikinci olarak favori olarak göründüğünü ancak durumun öyle olmadığını, Türk milli takımı olarak istedikleri yerde olmadıklarını belirtti.
Terim, Hollanda milli takımının bir kaç maçın kötü sonuçlansa bile sadece skor sıkıntısı yaşayacağını ancak bir sonraki maçta bunun ortadan kalkacağını ve Hollanda futbolunun dünyada her zaman söz sahibi olduğunu belirtti.
Türk futbolunda ise sadece skor sorunu olmadığını ve bir çok önemli sorunun olduğunu vurgulayan Terim, Türkiye Futbol Direktörlüğü'ne 7 yıllığına gelmesinin nedeninin de sorunları çözmek için geldiğini kaydetti.
Hollanda milli takımındaki Galatasaray'da forma giyen yıldız futbolcu Wesley Sneijder ve Fenerbahçe'de forma giyen Robin Van Persie'in yer aldığının hatırlatılması üzerine Terim, her ikisinde iyi futbolcu olduğunu, ancak maçta rakip, maçtan sonra da yine birbirlerine sarılacaklarını söyledi.
Türkiye'nin 2002 yılında Dünya Şampiyonası'nda üçünü olduğunun hatırlatılması üzerine Terim, o dönem ki futbolcuların uzun yıllar birlikte çalışıp başarı elde ettiklerini, ancak şu an ki takımında bundan daha iyi başarılar elde edeceğine inandığını ifade etti.
Terim, Letonya maçından sonra hakemle ilgili eleştirilerin, hakemi hiç bir zaman bahane olarak kabul etmediğini başarısızlık varsa kabullendiğini, ancak ülkemizin canının yandığından dolayı bu tür eleştirilerde bulunduğunu belirtti. Hakemle ilgili söylediklerini de eleştirenlerin olduğunu ifade eden Terim, ''Kendimle ilgili bir sıkıntıdan değil. Ülkenin canının yandığından bu söylemlerde bulundum. Ama gelen eleştirilerden anlıyorum ki bazılarının canı yanmamış" dedi.
İNAN: LETONYA MAÇI ŞANSIZLIK
Hollandalı basın mensuplarının da katıldığı toplantı da Selçuk İnan, Letonya maçında alınan sonucun şansızlık olduğunu belirtti. İnan, ''Şansızlık desek şansızlık. Beceriksizlik desek, evet beceriksizlik. Böyle bir maçı geride bıratık ki, biz futbolcular için kötü şeyleri konuşmaktan, yaptığımız iyi şeyleri konuşmak daha iyi . Şansız olduğumuza inanıyorum. Kaybedilmiş 2 puan var. Ama yarın çok önemli belki de kazanabileceğimiz bir maç var" dedi.
Aynı takımda oynadığı Hollandalı milli futbolcu Sneijder ile maç hakkında konuşup konuşmadıklarının sorulması üzerine, ''Tabi ki konuştuk. Onlar için Avrupa şampiyonluğuna katılmak çok önemli. Hollanda her Avrupa ve Dünya şampiyonasında var. Bir kez de biz gidelim istedim. ''dedi.
Milli takımın İstanbul'da oynadığı maçlarda stadın ev sahibi olan takım dışındaki oyuncuların taraftarlar tarafından kötü tezahüratlara uğradığını ancak Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena'da oynanan Letonya maçındaki taraftarın, tüm futbolculara kötü tezahürat yapılmadığının hatırlatılması üzerine Selçuk İnan, Letonya maçındaki taraftarın sergilediği davranışın Türk futbolunda özlenen bir durum olduğunu söyledi. Selçuk İnan, ''İstanbul'da kulüp takımları, milli takımın önüne geçmiş durumda. Kendi kulübümüzde yaşadığımız başarılar önemli ama milli takımdaki başarılar daha da önemli. Konya halkına ve Konya’ya gelen insanlarımıza teşekkür ediyorum. Hollanda maçında da aynı desteği bekliyoruz.'' diye konuştu.
Selçuk İnan, Hollanda maçında sahaya çıkacak 11 kişinin, ülkemizi mutlu etmek için canla başla sahada oynayabileceğinin garantisini verebileceğini söyledi.
FOTOĞRAFLI