ŞIRNAK’TA OKULLAR TATİLİ EDİLDİ

Şırnak Valiliği, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Üniversitede de eğitime 2 gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında Çarşamba günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır” denildi. Şırnak Üniversitesi de yaptığı duyuruda, “İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Üniversitemize bağlı tüm akademik birimlerde 05 Ocak 2016 ile 06 Ocak 2016’da eğitime 2 gün süreyle ara verilmiştir” dedi.

SİİRT'TE TAŞIMALI EĞİTİME BİR GÜN TATİL VERİLDİ

Siirt'te ulaşımda sıkıntı çekilen, yolları kapalı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler, bir gün süreyle idari izinli sayılacak. Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, il ve ilçelere bağlı köylerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler de dahil olmak üzere yarın eğitim ve öğretime devam edileceği, ilçelere bağlı ulaşımda sıkıntı çekilen, yolları kapalı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise 6 Ocak 2016 Çarşamba günü bir gün süreyle idari izinli sayılacağı ifade edildi.

SASON'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Batman’ın Sason ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Sason İlçe Kaymakamı Tekin Dundar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İlçemiz genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanan don ve buzlanmadan dolayı herhangi bir mağduriyete yer vermemek amacıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda 06.01.2016 Çarşamba günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir” dedi.

ELAZIĞ'DA KAR TATILI UZADI

Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın da tatil edildi.  Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle merkez ve 10 ilçede eğitim öğretime bir gün daha ara verildiğini açıkladı. Vali Zorluoğlu yaptığı açıklamada, “Elazığ'da mevcut kar yağışının il genelinde devam edeceği, buna bağlı olarak buzlanma ve don olayının beklendiğinden yaşanan ağır kış koşullarının olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve yaşanması muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla 06 Ocak 2016 Çarşamba günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir"dedi. Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanların da idari izinli sayılacağı bildirildi.

DİVRİĞİ’DE KAR TATİLİ UZATILDI

Sivas’ın Divriği ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildi. Divriği Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereğince ilçede etkili olan kar yağışının devam etmesi nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime Çarşamba günü bir gün süre ile tekrardan ara verildi.” denildi.

DİYARBAKIR’DA OKULLAR 1 GÜN DAHA TATİL

Diyarbakır Valiliği, okulların yarın da tatil edildiğini duyurdu. Valilik, engelli ve hamile çalışanların idari izinli olacağını da duyurdu. Diyarbakır Valiliği, olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil edildiğini duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Merkez Yenişehir, Sur, Kayapınar ve Bağlar ile Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice ilçelerinde Çarşamba günü tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, engelli ve hamile çalışanlar da anılan tarihte idari izinli sayılacaklardır. Geriye kalan diğer ilçelerin durumu ilerleyen saatlerde değerlendirilecek ve gerekli duyurular yapılacaktır” denildi.

BİNGÖL’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bingöl’de etkisini sürdüren yoğun kar yağışından dolayı merkez ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.
Bingöl’de geçtiğimiz hafta başlayan kar yağışı aralıklarla devam ederken, Bingöl Valiliği eğitime bir gün daha ara verildiğini duyurdu. Konuyla ilgili Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden 06 Ocak Çarşamba günü Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilimiz merkez ve bağlı köy okullarında okul öncesi, ilk, orta ve lise okulları ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihlerde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür” denildi. 

BARTIN'DA OKULLARA 1 GÜN KAR TATİLİ

Bartın'da 5 gün süren kar yağışı nedeniyle okullara 1 gün süreyle ara verildi.Bartın'da 5 gün süren kar yağışının ardından kar temizleme çalışmaları devam ederken, pazartesi ve salı günleri tatil edilen okullar 6 Ocak Çarşamba günü de tatil edildi. Bartın Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İlimizde hava muhalefeti sebebiyle, merkez ilçe ve merkeze bağlı köylerde 06/01/2016 Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmiş olup, ilçelerde ise Kaymakamlıkların yetkisine bırakılmıştır" denildi.