Konya’nın Kulu ilçesinde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı düzenlendi.
Cumhuriyet Ortaokulu’ndaki programa, Kulu kaymakamı Hüseyin Avcı, Garnizon Komutanı Mikail Arıkan, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Terzi ve daire müdürleri katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve Saygı Duruşunda bulunulmasının ardından program Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Sezgin Alp’ın günün anlam ve önemine anlatan konuşmasıyla devam etti.
Alp yaptığı konuşmasında, “Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, dünyadaki en haklı, en kutsal savaşlardan birini, ulusal haykırışı, direnişi, heyecanı anlatan eşsiz yapıttır. Mehmet Akif, güçlü anlatımıyla seçkin bir eser oluşturmuş; İstiklal Marşı özlü dizeleriyle milletimizin, ülkesine yönelen tehditlere kararlılıkla direneceğini; bağımsızlığını, koşullar ne olursa koruyacağını dünyaya duyurmuştur. İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif’in en büyük özelliği, ortaya koyduğu fikirleriyle, yaşadıklarının birebir örtüşmesi, özü neyse sözünün de o olmasıdır. İşte bu özelliğinden dolayıdır ki, kendi milletine bir yabancı gibi bakmamıştır. Milletin sorunlarını kendi sorunları kabul etmiştir. Bu nedenle İstiklal Marşımız umut pınarımızdır, milletimizin şanlı destanıdır. Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.
Konuşmanın ardından etkinlik, öğrencilerin şiir okuması ve tiyatro gösterilerinin ardından İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasında birinci olan öğrencinin İstiklal Marşı’nı okumasıyla sürdü. Program, Müzik öğretmenleri Volkan Kaptan ve Hakan Dağ’ın hazırladığı müzik dinletisi ve İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.