Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde sokakta cümbüş ve darbuka çalıp şarkı söyleyen Roman gençleri, bazı vatandaşların şikayeti üzerine polis bulundukları yerden kaldırdı ancak başka bir yere geçen gençler, enstrümanlarını çalıp söylemeye devam ettiler.
Kdz. Ereğli ilçesinde 3 Roman genci sokakta cümbüş ve darbuka çalıp şarkı söyleyerek harçlıklarını çıkartmaya çalışıyor. 3 Roman genci bir taraftan enstrümanlarını çalıp şarkı söylerken, vatandaşlardan da gönüllü para topladı. Gençlerin sokak konseri uzayınca bazı esnaflar durumu polise bildirip rahatsızlıklarını ilettiler. Bunun üzerine gençlerin konser verdiği yere gelen polis ekipleri kendilerini uyararak vatandaşları rahatsız etmemelerini istedi. Polisin uyarısı üzerine bir caminin önüne gelen Roman gençler, konserlerine burada devam etti.
Roman gençlerden Okan Göçeri kimseye bir zararları olmadığını belirterek şarkı söyleyip harçlıklarını çıkartmaya çalıştıklarını dile getirdi. Göçeri gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biz burada hem harçlığımızı çıkartıyoruz hem de müzisyenliğimizi yapıyoruz. Cep harçlığımızı çıkartıyoruz. Bir yerde çalışmadığımız için sokak müzisyenliği yapıyoruz. Biz vatandaşlarımızı eğlendirmenin peşindeyiz. Ne mutlu ki eğer vatandaşlarımızı eğlendirebiliyorsak. Az önce polis geldi bize ’buradan kalkın, gidin. Başka yerde çalın’ dedi. Polisler de haklı. Şikayet geliyor onlar işini yapıyor biz de işimizi yapıyoruz. Oradan kovulur başka yere gideriz. Bizim yapacağımız bu kadar” dedi.
Roman gençler cami önünde enstrüman çalıp şarkı söyleyerek vatandaşları hem eğlendirdi hem de harçlıklarını kazanmaya devam etti.