Mersin’in Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, borcundan dolayı elektriği kesilen abonelerin borçlarını yapılandırabileceklerini söyledi.
Kaymakam Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş ve Enerjisa yetkilileri İsmail Küçük ve Şükrü Sarımsaklı ile yaptıkları toplantıda, sağlanan uzlaşmayla elektriği kesilen ve mağdur duruma düşen abonelerin elektriklerine kavuşacağını söyledi. Borcu olan abonelerin makul bir yapılandırma ile ödemeyi taahhüt ettiği takdirde kendilerine yeniden enerji verileceğini belirten Akyüz, “Borcundan dolayı elektriği kesilen aboneler borçlarını yapılandırma yapabilecek. Trafonun devir işlemleri için ise beklemeksizin enerjinin verilmesi ve devir işlemlerini 31 Aralık 2015 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Enerjisa tarafından borcu nedeniyle fesih olanların ise 30 Nisan 2015 tarihine kadar borcunu ödediği takdirde sözleşmenin devam edecek ve enerji verilecek" dedi.
Akyüz, aboneliğin devrinde alınacak güvence bedelinin 2 taksitte ödenmesi, yapılandırılmalarında muhatabı olarak 16-17 Nisan’da personel görevlendirileceği , dörtte bir oranındaki kısmın ödenmesi kalan kısmın 3 taksitte takip eden aylarda ödenmesi karara bağlandığını kaydetti.