Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından “Çanakkale Şehitlerine Vefa” isimli proje kapsamında okul ve dershane öğrencilerinden oluşan 80 kişi Çanakkale ve İstanbul’a uğurlandı.
Sabah saatlerinde Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen uğurlama törenine Adıyaman İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, emniyet şube müdürleri, geziye katılacak olan okul ve dershane öğrencileri ile aileleri katıldı. 3 Gün boyunca devam edecek olan gezide, geziye katılan katılımcılar, İstanbul’da, Minia Türk, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Harbiye Askeri Müzesi, Dolmabahçe Sarayını gezecek.
Geziye katılacak olan katılımcılar İstanbul’da, düzenledikleri gezi sonrasında Çanakkale’de Kilitbahir, Seddülbahir, Mecidiye Tabyası, Hamidiye Bataryaları, Tekke Koyu, Ertuğrul Koyu, Hisarlık Tepe, Alçı Tepe, Zığındere Şehitliği, Kerevizdere, An Burnu, Anzak Koyu, Anafartalar, Kabatepe, Kanlı Sırt, Lale Pine Anıtı, Cönk Bayın, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Sargı Yeri Şehitliği, Soğanlı Dere Şehitliği, Yahya Çavuş Anıtı, Son Ok Anıtı, Kemal Yeri Çimenlik Kalesi, Nusrat Mayın Gemisi ve Truva Atı gibi tarihi yerleri gezecekler. Tarihi yerleri gezecek olan öğrencilere, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler dağıtıldı.