Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yarın sabahtan itibaren Antalya genelinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Açıklamada, 12 ocak pazartesi sabah saatlerinden itibaren Antalya genelinde başlayacak olan yağışların kuvvetli ve çok kuvvetli, 13 ocak salı günü ise Antalya şehir merkezi ve Konyaaltı, Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Elmalı ve Korkuteli’nde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmasının beklendiği bildirildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Rüzgarın, 12 ocak pazartesi akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Fırtına, 12 ocak pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybedecek. Şiddetli yağış ve fırtınanın oluşturabileceği sel, ani su baskını, hortum, soba zehirlenmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.”
Açıklamada ayrıca, Kaş ve Anamur arasında fırtına beklendiği belirtilirken, “Rüzgarın 12 ocak pazartesi akşam saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 7 ila 9 (75-90 km/saat), 13 ocak salı günü 8 ila 10 kuvvetinde (80-105 km/saat) esmesi beklenmektedir. Fırtınanın 14 ocak çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı başta denizci ve balıkçılarımız olmak üzere yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.