Samsun’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı.
Yaptığı açıklamada çocuklara seslenen Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı gün, milletimizin gurur ve coşku günüdür. Sizler ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Ulusumuzun en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz barışın temelini oluşturacaktır. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız. Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz. Hepinizi çok sevdiğimizi ve güvendiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Başarılarınız ve mutluluğunuzun daim olması, en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Atatürk olmak üzere Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi
DEMİR: “ÇOCUKLARIMIZ, UMUTLARIMIZDIR”
Çocukların, barışın ve saflığın simgesi olduğunu belirten, Samsun AK Parti Milletvekili Mustafa Demir, “Geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza 23 Nisan’ın bayram olarak hediye edilmesi ayrı bir önem taşımaktadır. Dünya çocuklarının kutladığı tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dünya çocukları ülkemizde bir araya gelmekte, dünya barışının temelleri atılmaktadır. Bu önemli bayram, dünyada sevginin, kardeşliğin ve barışın Türkiye topraklarında yeşermesini sağlamıştır. Çocuklarımız, kıymetlilerimiz, geleceğimiz, umutlarımızdır. Çocuklarımızın böyle önemli bir günle kenetlenmesi, milli iradenin temsil yetkisini daha da güçlendirmektedir. Bizler de 23 Nisan tarihinin taşıdığı anlam ve öneme sahip çıkmak, bu mirası gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak olan çocuklarımıza her daim güven duyuyoruz. Çocuklarımızın ülkesine, milletine faydalı bireyler olarak yetişmesi için elimizden geleni her daim yapmalıyız, yapıyoruz. Çocuklarımız ise kendilerini en iyi şekilde yetiştirmek zorundadır. Her alanda bilgisiyle, eğitimiyle, kültürüyle, manevi yapılarıyla tam donanımlı gençlerimiz, ülkemizi hep daha ileri taşıyacak, kendilerine duyulan güveni ise hiçbir zaman boşa çıkartmayacaklardır. Bu duygu ve düşünceler ışığında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarım” şeklinde konuştu.
ERDOĞAN TOK: “GELECEĞİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZDIR”
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için yarınları kucaklamaya hazırlanan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en önemli gayemizdir. Geleceğimizin teminatı olan çocukların kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak biz yöneticilerin en önemli görevlerinden bir tanesidir. Bu sebep ile çocuklarımıza sahip çıkacak onların yarına daha umutlu ulaşması için gayret edeceğiz. Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek ‘bayram’ olan bu günde; kalplerindeki masumiyeti gözlerindeki ışıkla bugünümüzü ve yarınımızı aydınlatan çocuklarımızın sağlıklı bir aile ve toplum yapısı içinde büyümelerini temenni ediyorum. Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyor ve hepsinin gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.
SARICAOĞLU, ÇOCUKLARIN BAYRAMINI KUTLADI
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.
MURZİOĞLU’NUN KUTLAMA MESAJI
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının teminatının çocuklar olduğunu her fırsatta dile getiren Ulu Önder Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı böylesine önemli bir günü sevgili çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi, geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımıza duyduğu sevgi ve güvenin bir göstergesidir. Bizlere emanet edilen; ulusal egemenlik, demokrasi ve laiklik kavramları da çocuklarımızın emin ellerinde geleceğe taşınacaktır. İnanıyoruz ki; yarınların Türkiye’si çocuklarımızla daha aydınlık, daha mutlu, daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği gün, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğin garantisi çocuklarımız için bir şenlik olan 23 Nisan’ı Yüce Türk milletine hediye eden Ulu Önder Atatürk’e şükran ve minnet duygularımızı bir kez daha yineliyor ve iş dünyası adına, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın milletimize kutlu olmasını diliyoruz.”