Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Macapado A. Muslim ve heyeti, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.
Filipinler heyeti, Kastamonu Üniversitesi’nde bazı incelemeler yapmak ve ikili işbirliği anlaşmaları imzalamak için Kastamonu’ya geldi. Bu kapsamda Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Macapado A. Muslim, “Kültürel Çeşitliliğin Yönetilmesinde Filipin Tecrübesi: Diğer Çoğul Etnik Gruplu Ülkeler için Çıkarımlar” adlı konferans verdi.
Daha sonra Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın’ı ziyaret eden Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Macapado A. Muslim, Kastamonu’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yaptıkları inceleme ve teknik gezilerde üniversitenin çok iyi durumda olduğunu söyledi.
Mindanao Devlet Üniversitesi’nin Filipinlerdeki 130 üniversite içinde ilk 20 üniversite arasında yer aldığını ve 75 bin civarında çoğunluğu Müslüman olan öğrencilerinin 11 kampüste eğitim aldıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Muslim, dünyanın birçok ülkesindeki üniversitelerle işbirliği içinde olduklarını ve üniversitelerin başta ormancılık olmak üzere, su ürünleri ve mühendislik alanlarında ortak işbirlikleri yapmak istediklerini belirterek, bunun da lisans ve lisansüstü seviyede öğrenci değişimi ve akademisyenle değişimiyle başlatmak istediklerini söyledi.
Muslim, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’yla Malezya’da birlikte uzun yıllar çalıştıklarını hatırlatarak, Türk kültürünü yakından tanıdığını ve Türkiye’nin desteğini her zaman gördüklerini ve hissettiklerini kaydetti.
Kastamonu Üniversitesi’nde yaşanan üzücü bir hadise nedeniyle cenaze programına katıldığını ifade eden Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, bunun dışında bilgi ve birikimlerini akademisyenlerle ve öğrencilerle paylaşan Rektör Müslim’e teşekkür etti.
Kastamonu’nun kültür, tarih ve turizm ve doğal güzellikleriyle ön plan çıkan bir şehir olduğunu vurgulayan Rektör Aydın, Filipinler’e de bir heyetle gideceğini belirterek, iki üniversite arasında ortak işbirlikleri, akademik çalışmalar, öğrenci ve akademisyen değişimleri yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını kaydetti.
Ziyaret sonrası üniversiteler arasında, ikili işbirliği, Erasmus+, Mevlana değişim programları kapsamında anlaşmalar imzalandı. Karşılıklı hediye takdimiyle ziyaret son buldu.