Yunusemre Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısında, Makendonya’nın başkenti Üsküp’e bağlı Gazi Baba Belediyesi ile kardeş şehir olma yönündeki madde karar oy birliğiyle kabul edildi.
Yunusemre Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında yapıldı. Mecliste, Yunusemre Belediyesi’nin Makedonya’nın başkenti Üsküp’e bağlı Gazibaba Belediyesi ile kardeş şehir olma yönündeki maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Böylece Yunusemre Belediyesi ile Gazibaba Belediyesi resmen kardeş şehir oldu. Başkan Çerçi, ilgili maddenin görüşülmesi sırasında Yunusemre Belediyesi tarafından başlatılan "Evlad-ı Fatihan Toprakları ile Buluşuyor" sosyal projesi kapsamında yıllar önce Makedonya’dan göç ederek Manisa’ya yerleşen göçmenler ile birlikte Makedonya’ya yaptığı gezi ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Gezinin çok duygu yüklü ve etkileyici geçtiğini vurgulayan Başkan Çerçi, şöyle konuştı: “Etkilendiğimiz, hasret giderdiğimiz, ecdadın daha doğrusu devletimizin balkanlardan çekildikten sonra oralardaki insanların nasıl sahipsiz kaldığını, devletsiz kaldığını ve zaman içerisinde bazılarını birilerinin nasıl unuttuğuna bizzat şahitlik ettik. Gidilmesi görülmesi gereken o duyguları yaşanması gereken bir gezi bu bence. Bunu daha sonra tekrarlamak gerekir. Çok duygu yüklü etkileyici bir ziyaret oldu. Üsküp, Türk Çarşısı ile dikkat çeken ve tarihi eserleri ağırlıkta olan bir şehir. İddia ile söylüyorum ki Manisa’da o kadar Osmanlı eseri yok. Orada bizim on katımız kadar Osmanlı eseri var. Biz tarihi eserlerimizi ya hor kullanmışız ya da ortadan kaldırmış, yok etmişiz. Ama Üsküp’teki Türk Çarşısı ve o bölgede bizden daha çok ecdat yadigârı Osmanlı eserleri var. Orada bir de şunu gördük. Sizlerinde bildiği gibi Üsküp’e bağlı Gazi Baba ilçe belediyesi başkan yardımcısı Mesir Festivali’nde belediyemizi ziyaret etmişlerdi. Bu kez de bizler Gazi Baba ilçe belediye başkanını ziyaret ederek, görüşmeler yaptık. Gazi Baba Belediyesi bizimle kardeş olmaları yönünde karar aldılar. Bizim de Gazi Baba Belediyesi ile kardeş belediye olma yönünde karar almamız gerekiyordu ve şuanda bu kararı alıyoruz. Aldığımız bu karar hayırlara vesile olur inşallah.”diye konuştu.
Meclis toplantısında ayrıca, Nisan ayı olağan meclis toplantısında İdari ve Hukuk İşleri Komisyonu ile Kültür Sosyal İşler Komisyonuna havale edilen Aile Yaşam Merkezleri’nin kurulması ile ilgili rapor ve Plan Bütçe Komisyonu ile Kültür ve Sosyal İşler Komisyonuna havale edilen 17 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak olan Geleneksel Yuntdağı Kültür Festivaline gerekli desteğin sağlanması konusundaki rapor meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
“FESTİVAL İÇİN İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ”
Geleneksel Yuntdağı Kültür Festivali’ne gerekli desteğin verilmesi yönünde alınan kararın ardından kısa bir konuşma yapan Başkan Çerçi, “Biz belediye olarak bu festivalde aktif olmamız gerekiyor. Festival için her türlü imkanımızı seferber edeceğiz. Biz bu festivali aynı zamanda Yunusemre Belediyesi’nin bir festivali olarak görüyoruz. Bu festivali bu sene Yunt-Der ile beraber en iyi ve en güzel bir şekilde yapacağız inşallah.”dedi.
Yunusemre Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülen maddelerin oy birliği ile karar altına alındığını belirten Başkan Çerçi, 2 Haziran tarihinde tekrar toplanmak üzere meclis oturumuna son verdi.