Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda düzenlediği bahar konserine katıldı.
TSO’nun katkılarıyla ve Çorum Hitit Vakfı Ankara Şubesi’nin organizasyonuyla düzenlenen geceye Başkan Yaşar’ın yanı sıra Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Vakfı Ankara Şube Başkanı Alper Bilan, Çorum’da görev yapmış eski valiler, yargı mensupları ve Çorumlular katıldı. Şef Enver Leblebicioğlu yönetimindeki TSO Topluluğu’na Ankara konserinde Çorumlu sanatçılar Cemalettin Kurtoğlu, Gökhan Ertek ve Semih Baykara da konuk sanatçı olarak katıldı. Birbirinden güzel 23 Türk Sanat Müziği eserinin yorumlandığı gecede davetliler şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.
Sevgiyi, kardeşliği pekiştirmek ve hemşerilik bağlarını güçlendirmek adına bu sanat gecesini düzenlediklerini ifade eden Vakıf Başkanı Bilan, geceye destek veren herkese teşekkür etti.
"Sanat ve sanatçıya değer vermeyen toplumlar gelişmeye müsait olmayan toplumlardır" sözleriyle konuşmasına başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, “Dünyada artık ülkelerin değerleri, sadece ekonomik değerleriyle ölçülmüyor. Sanata ve kültüre verdikleri değerlerle de ölçülüyor” dedi.
Yaşar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk de 1923’de Cumhuriyeti ilk kurduğunda eğitim ve kültürle muasır medeniyetleri işaret etmiştir. Bugün İslam ülkeleri içerisinde farklı bir yerdeysek kimse kusura bakmasın bunu Atatürk’e borçluyuz” diye konuştu.
"SANAT AŞK DEMEK, SEVGİ DEMEK, BARIŞ DEMEK"
Başkan Yaşar, “Sanat aşk demek, sevgi demek, barış demek. Sanatın dini, mezhebi, ırkı olmaz. Sanat insanları birbiriyle kaynaştırır. Bu güzel dünyanın nimetlerini de paylaştırır. Onun için göreve geldiğim andan itibaren bu sanat merkezini ilçemize kazandırarak işe başladım. Başka kültür merkezleri de yaptım, yapmaya da devam ediyoruz. Yenimahalle Belediyesi, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edecektir” dedi.
Gecenin sonunda ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, desteklerinden dolayı Başkan Yaşar’a plaket verdi.