Uludağ Üniversitesi’nde yarın gerçekleştirilecek rektörlük seçimleri öncesinde bir değerlendirme yapan Rektör Adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Akademik camiamız başta olmak üzere, tüm Bursa kamuoyu artık kentimizin ve ülkemizin gelecek hedeflerine lokomotiflik eden ve bilimsel çalışmalarıyla kentimize yakışan bir üniversite arzusu ortaya koydu” dedi.
Uludağ Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Üniversitemizde üst yönetim ile öğretim elemanlarını, çalışanlarını ve öğrencilerini yakınlaştıran bir anlayışı egemen kılmak üzere bir değişim hamlesi başlattık. Proje odaklı örnek bir çalışma yürüttük. Uludağ Üniversitesi’ni mensubu olmaktan mutluluk ve gurur duyulan örnek bir kurum haline getirmek için hayata geçireceğimiz çok yönlü değişim programımızı tüm paydaşlarımıza aktardık” ifadelerini kullandı.
AKADEMİK UNVANLARDA OBJEKTİFLİK, BİLİMSEL AKTİVİTELERE TEŞVİK
Öğrencilere yönelik projelerin dışında, öğretim elemanları ve çalışanlarına yönelik çok önemli projelerle Uludağ Üniversitesi’nde kalite çıtasını daha da yükselteceklerini belirten Ulcay, akademik atama ve yükseltme kriterlerinin gerçekçi, uygulanabilir ve bilim alanlarının özelliklerini dikkate alarak yeniden düzenleneceğini belirtti.
Karar mekanizmasında katılımcı bir anlayış benimseyeceklerinin altını çizen Rektör Adayı Ulcay, “Her birimin ihtiyacına göre akademik personelin özlük haklarını dikkate alarak, şeffaf ve objektif kriterlerle kadro çalışmaları yapağız. Öğretim üyelerimiz arasındaki ihtiyaç analiziyle gelişmiş araştırma üniversitelerinde olduğu gibi kadroları ile birlikte ihtiyaç duyulan yeni enstitüler de açacağız” bilgilerini paylaştı.
Akademik çalışmalara katkı sağlamak amacıyla bilimsel toplantılara katılan akademisyenlere destek vereceklerini açıklayan Prof. Dr. Ulcay, mevcut akademik teşviklerden yararlanma imkanını kolaylaştırılacaklarını ve farklı disiplinlerin özelliklerini dikkate alarak etkin bir ödül sistemi oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.
ÖĞRETİM ÜYELERİNE VE ÇALIŞANLARA YÖNELİK SOSYAL PROJELER
Uludağ Üniversitesi’nde öğretim üyelerinin ve misafirlerinin konaklayabilecekleri, dinlenebilecekleri ve ortak sosyal faaliyette bulunabilecekleri bir misafirhane yapacaklarını da açıklayan Yusuf Ulcay, “Çalışanlarımızın kreş ve anaokulu ihtiyacına yönelik çözüm üreteceğiz. Kreş ve anaokulu kapasitesini kademeli olarak genişletecek ve üniversitenin ilgili birimlerine bu konuda aktif rol vereceğiz. Üniversite mensuplarımızı çalışma ve şehir hayatı stresinden uzaklaştırmak üzere, kuracağız hobi bahçelerimiz ile huzurlu bir ortam sağlayacağız. Kampüsümüzün pek etkin kullanılmayan ormanlık alanını güvenliği sağlanmış yürüme, bisiklet ve piknik alanları da oluşturarak çalışanlarımız ve ailelerinin yanı sıra tüm Bursalı hemşerilerimizin kullanımına açacağız” bilgilerini verdi.
YENİ VE FARKLI BİR DÖNEM BAŞLAYACAK
Başta akademik camiamız olmak üzere, tüm Bursa kamuoyu artık kentimizin ve ülkemizin gelecek hedeflerine lokomotiflik eden, özgürlükçü, liyakate önem veren ve bilimsel çalışmalarıyla bulunduğu kente yakışan bir üniversite arzuluyor diyen Prof. Dr. Yusuf Ulcay sözlerini şöyle tamamladı;
“Şeffaf ve demokratik bir yönetime geçişte, yeni ve farklı bir dönemin başlatmak üzere tüm üniversitesi camiamızın büyük bir istek taşıdığını gördük. Bilimin, özgür düşüncenin ve demokrasinin kalesi olması gereken üniversitemizin geleceğini inşa etmek üzere hepimize tarihi bir sorumluluk ve görev düşüyor. Uludağ Üniversitesi, bir dünya üniversitesi olabilecek potansiyele sahiptir. Biz de üniversitemizi bu seviyeye çıkarabilecek vizyona, birikime ve ekibe sahibiz.
Hem ülkemize ve kentimize hem de mensubu olduğumuz üniversitemize karşı taşıdığımız bağlılıkla Uludağ Üniversitesi’ni hak ettiği yere getirmek için tüm akademisyen arkadaşlarımı yarın gerçekleştireceğimiz seçimde özgür iradelerini ortaya koymak üzere demokratik haklarını kullanmaya davet ediyorum”