Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü kapsamında Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve emniyet müdür yardımcılarını kabul etti. Baştuğ, Çakacak ve eşi Kevser Çakacak’ı kara kalem çizdiği iki ayrı resmi, Vali Çakacak’a sundu.
Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, emniyet müdür yardımcıları ve Mersin POMEM öğrencilerinden oluşan bir heyetle Vali Çakacak’ı makamında ziyaret etti. Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette, konuklarını makam odasının kapısında karşılayan Çakacak, Polis Teşkilatı’nın kuruluşu dolayısıyla Emniyet Müdürü Baştuğ’u ve heyettekileri kutladı. Eşi de kendisi de resme meraklı olan ve tabloları sergide de yer alan Baştuğ, Vali Çakacak’a da vali ve eşini kara kalem çizdiği iki tablo sundu.
Vali Çakacak, ziyarette yaptığı konuşmada, 170 yılı geride bırakan Türk Emniyet Teşkilatı’nın çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi. Türk Emniyet Teşkilatı’nın, bu uzun ve köklü geçmişle elde ettiği bilgi, birikimi, tecrübe, çağın teknolojik imkanlarından faydalanma, modern personel yönetimi, görevlerinde delilden suça gidecek çağdaş teknikleri kullanmasıyla dünya polis teşkilatları arasında örnek gösterilecek bir kurum olduğunu vurgulayan Çakacak, “Emniyet teşkilatı personeli, 24 saat görevde olan bir personel, çünkü güvenlik hizmetleri asla izin yapmaz, tatil yapmaz. Dolayısıyla 24 saat esasına göre çalışan emniyet teşkilatı personelimiz, daha mesleğe girişte mesleğin sorumluluğuna müdrik olarak bu göreve başlıyorlar. Kolay bir görev değil. Fedakarca yapılan bir görev. Amaç, ülkenin bölünmez bütünlüğüyle birlikte kamu düzeninin, asayişin, vatandaşın can ve mal emniyetinin sağlanmasıdır. Polis teşkilatı kanunlara bağlı olarak kanunların uygulanmasını sağlayan bir teşkilattır ama aslında gücünü halktan alır. Gücünü kanunlardan alır gibi gözükür ama kanunları uygulamakla mükelleftir. Kanunları uygularken vatandaşın sevgisini kazanmış, takdirini kazanmış bir teşkilat daima yaptığı görevlerle vatandaşın gönlünde yer edinir. Onun için emniyet teşkilatımız çağın gereklerine uygun olarak sürekli kendini yenilemekte ve hizmetlerde de insan odaklı hizmeti esas alarak vatandaşın huzurunu, güvenini, asayişini temin etmeye çalışmakta” dedi.
Tüm teşkilat mensuplarının, öncelikle vatandaşın en güveneceği birimler olmak için çaba gösterdiklerine işaret eden Çakacak, “Çünkü ne kadar vatandaşımıza güven verir, onun sevgisini kazanırsak devlet-vatandaş işbirliğini o denli sağlamış oluruz. Polislik kolay bir meslek değil. Netice itibarıyla suçla ve suçluyla mücadele ediyor. Ama aynı zamanda hem adaletli olmak hem yeri geldiğinde devletin otoritesini göstermek hem devletin vatandaşına uzanan sıcacık bir eli, sevgisi, şefkati olmak durumunda. Dolayısıyla bu hassas ayrımı yapabildiğimiz müddetçe bütün polis teşkilatımız vatandaşımızın gönlünde önemli bir yerde olur” diye konuştu.
Ülkenin birliği ve bölünmez bütünlüğü için bu teşkilatın birçok şehit verdiğini dile getiren Çakacak, “Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, saygıyla anıyorum. Gazilerimize şükranlarımızı ifade ediyoruz. Görevdeki arkadaşlarımıza başarılar diliyor, aileleriyle birlikte huzurlu, mutlu hayat temenni ediyorum. Polis Teşkilatı’nın 170. yılını tebrik ediyor, sizleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.
İl Emniyet Müdürü Baştuğ ise 170. kuruluş yıl dönümünde Polis Teşkilatı’nın dünden bugüne getirdiği kahramanlık öyküleriyle birlikte toplumda huzur, barış ve sükunun temsilcisi olmaya devam edeceğinin altını çizdi. Baştuğ, “Değerli meslektaşlarımızın esas aldıkları Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde bundan sonra da zatıalinizin yönetiminde Mersin’de huzur, asayiş ve sükunun temini, toplumun devletle kaynaşmasının temeli olmaya gayret edecekler, bu çerçevede çaba harcayacaklar. Bu vesileyle şehit ve gazilerimizi hürmet ve minnetle anıyorum, zatıalinize saygılarımı sunuyorum” dedi.