Konya’nın Hüyük ilçesinde eğitim gören imam hatip lisesi öğrencileri “Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Geleceğimiz” projesi kapsamında sağlık taramasından geçirildi.
Hüyük İlçe Kaymakamlığı, Konya Kamu Hastaneleri Birliği’ne (KKHB) bağlı Hüyük Devlet Hastanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı ’Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Geleceğimiz’ isimli proje çerçevesinde, Hüyük Makbule - Durmuş Akkuş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören 62 öğrenci sağlık taramasından geçirildi.
Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekimler ile sağlık personeli tarafından gerçekleştirilen sağlık taraması çalışmalarına İlçe Kaymakamı Bayram Türker, Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Fatih Selvi, Hastane Müdürü Mustafa Kemal Ateş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ünal ve şube müdürlerinin de nezaret ederek faaliyetlere katkı ve destek sağladığı belirtildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ünal yaptığı açıklamada, proje kapsamında öncelikle yurtlarda kalan öğrencilerden başlamak üzere tüm okullardaki öğrencilerin sağlık taramasından geçirileceğini belirtirek, “İlçe Kaymakamı’mız Bayram Türker, KKHB Genel Sekreterimiz Gökhan Darılmaz ile hastane başhekimliğimize bu çalışmalara verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Fatih Selvi ise, kendisinin de lise yıllarında yurtta kaldığını hatırlatarak, "Benim için de tarama çalışmasının buradan başlatmamız anlamlıydı. Geleceğimiz olan öğrencilerimizin her sıkıntısından yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bakanlığımız ve Kamu Hastaneler Kurumu Birliği’mizin bizlere verdiği destekle daha kaliteli ve yerinde hizmet sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.