Ankara’da düzenlenen ve Başkabakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katıldığı TOBB 71. Mali Genel Kurulu’na İzmirli sanayiciler ağırlığını koydu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu Ankara’da gerçekleşti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birçok siyasinin de katıldığı genel kurul toplantısında, Ege Bölgesi Sanayi Odası ağırlığını koydu. İzmirli sanayicileri EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar başkanlığında Yönetim Kurulu, TOBB delegeleri ve Meclis Üyelerinden oluşan 29 kişilik grup temsil etti.
Türkiye’nin 81 ilinden gelen delegelerin ve davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul’da, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TOBB Delegesi İbrahim Gökçüoğlu, TOBB delegesi ve aynı zamanda Meclis Başkan Yardımcısı Hakkı Attaroğlu, TOBB EBSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve TOBB Delegesi Kamil Porsuk, Haluk Tezcan, EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Dönmez ile TOBB Delegeleri Nedim Uysal, Özkan İpek, Kenan Lider, Hüseyin Uğur, Ahmet Taşpınar, Metin Akdaş, Celal Altıntaş, Nejat Özduran, Ertaç Karagözlü, Davut Yanık, Mesut Kanat, Temel Aycan Şen, Aytekin Öztaş, Hatice Suzan Erman, EBSO Yönetim Kurulu Danışmanı Bayram Talay, EBSO Genel Sekreteri Mustafa Kalyoncu tarafından temsil edildi.
ÜÇ ÜYEYE HİZMET ŞEREF PLAKETİ
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TOBB’un 71. Mali genel kuruluna geniş bir ekiple katıldıklarını, Yönetim Kurulu üyesi Haluk Tezcan ile meclis üyeleri Ahmet Taşpınar ve Hüseyin Uğur’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törende Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketi aldığını söyledi. Öte yandan TOBB Genel Kurulu dolayısıyla Ankara’da bulunan EBSO heyeti, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile biraraya geldi. EBSO heyeti TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaretinin ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. EBSO heyeti Anıtkabir ziyaretini fotoğrafla ölümsüzleştirdi.
İZMİR LOKMASI İKRAM EDİLDİ
TOBB İkiz Kuleler’in bahçesinde oda ve borsalar yöresel ürün ve lezzetlerin sunulduğu standlar oluşturdu. EBSO’nun standınıda geleneksel İzmir lokması TOBB delgesi ve misafirlere ikram edildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve misafirlere geleneksel İzmir lokması ikram etti.