BOLU (AA) - Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında düzenlenen "İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü" iş adamı Orhan Uçar'a verildi.

Bolu TSO Konferans Salonu'nda gerçekleşen ödül töreninde konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu'ya yeni geldiği için İzzet Baysal’ın Bolu için taşıdığı anlamı düzenlenen bu etkinlikte anladığını söyledi.

İzzet Baysal’ın Bolu’ya bıraktığı mirasın kentteki birçok kurum ve kuruluş tarafından devam ettirilmesine çok sevindiğini anlatan Baruş, “Bu nedenle TSO'nun 2006 yılından beri vermiş olduğu ödülü, çok anlamlı ve önemli görüyorum. Bu hayırseverlik anlayışının, topluma ölümsüz eserler verme ve fani hayattan gittikten sonra da sizin arkanızdan hayırla yad edilecek eserler bırakma anlayışının Bolu'da devam etmesi çok sevindirici bir durum. Bu anlamda ödül alan Orhan Uçar'ı da Baysal'ın bırakmış olduğu mirası devam ettirdiği için canı gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da ödülü almaya hak kazanan Uçar'ın Bolu için çok önemli biri olduğunu belirterek, Bolu'ya hizmet konusunda fikir üreten insan sayısının çok olmadığını kaydetti.

Uçar'ın kent için projeler ürettiğini dile getiren Yılmaz, Uçar'ın bu ödülü alacak olmasının kendisini gururlandırdığını vurguladı.

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş ise İzzet Baysal’ın adını taşıyan ödülü 2006'dan beri verdiklerini anlatarak, "İzzet Baysal'ın fikirleri ile aydınlanan onun izinden giden bu kişi ve kurumlarımız her yıl bu ödülü almaya hak kazanıyor. Bu yıl da ödülü sayın valimizin başkanlığında seçici kurul tarafından titizlikle değerlendirilerek belirlendi. Bu sene birbirinden değerli isimler aday gösterildi. Ne mutlu bize İzzet babamızın izinde giden çok değerli hayırsever insanlarımız var" ifadesini kullandı.

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Uçar'ın amcasının hayatını kaybetmesinin ardından vakfa katılan ilk üye olduğunu kaydederek, Uçar'ın layık olduğu ödülü alacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Uçar’a ödülü, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, İzzet baysal vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Baysal tarafından verildi.