Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye bürokratlarıyla 2015 yılının ilk toplantısını yaptı. Kurmaylarından her fırsatta hayal kurup bol bol proje üretmelerini isteyen Pekdaş, “Gelişme ancak böyle sağlanır” dedi.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye bürokratlarıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde toplantı yaptı. Toplantıya beş başkan yardımcısı ve 31 birim müdürünün yanı sıra iç denetim birimi yetkilileri katıldı. Toplantıda dokuz aylık hizmet döneminde gerçekleştirilen çalışmalar değerlendirilirken, 2015 yılı içerisinde yapılacaklar ve geleceğe dönük projeler masaya yatırıldı. Geride bırakılan dokuz aylık hizmet süresini bebeğin anne karnındaki gelişim süresine benzeterek, artık doğumun gerçekleştiğini ve bebeğin dünyaya geldiğini söyleyen Pekdaş, “Halkın ödediği vergilerden oluşan belediye bütçesini harcamanın sorumluluğu büyük. Hem kamu kurumu olmanın sorumluluğu, ciddiyeti, hem yaşadığımız ilçedeki hemşehrilerimize hizmet veriyor olmanın sorumluluğu hem de onlar adına çalışıyor olmak ve onların oluşturduğu bütçeyi harcayarak hizmet yapıyor olmanın sorumluluğu daha ağır. Bu nedenle biz kurumsal kimliği tescil etmek açısından sorumluluklarla karşı karşıyayız. Kurum geçmişini, kurum hafızasını, kurum geleceğini mutlaka tescil etmek zorundayız” diye konuştu.
YENİ BİNA GELİYOR
Bu yıl içerisinde yeni belediye hizmet binasının temellerini atmayı da hedeflediklerinden bahseden Başkan Pekdaş, tüm birimleri tek çatı altına toplayacak yeni bina sayesinde vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunacaklarını söyledi. Pekdaş, şöyle devam etti: “Belediyeye gelen yurttaşlar memnun ve güler yüzlü ayrılmalı. Vatandaşların belediye binalarını evi gibi görmelerini sağlanmalı. Yeni yılda kentin anayasası olan planları da dijital ortama aktarmak için çalışmalar başlatacağız. Belediye bünyesinde mutlaka bir dijital arşiv oluşturulacak. Kurum olmanın en önemli özelliği kurum geçmişine ve iyi bir kurum hafızasına sahip olmaktır. Bol bol proje üretelim. En uçuk hayallerimizi bile yazalım. Gelişme böyle sağlanır. En uçuk hayaller en çok sıçrama yapabileceğimiz hususlardır. Hayallerimizi söyleyeyim, projelerimizi hayaller üzerinden oluşturalım. Önce fikir projeleri olsun. Bu projeler üzerinde tartışalım. Bunun yanında mutlaka basını takip edelim. Kentimizde, ilçemizde neler olup bittiğini mutlaka takip edelim. Gözlem yapalım.”